Έκρηξη στη Βάρη: Ένας τραυματίας και μεγάλες υλικές ζημιές

ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στη Βάρη: Ένας τραυματίας και μεγάλες υλικές ζημιές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Έκρηξη στη Βάρη: Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία.

25.07.2021 | 10:49

Ισχυρή έκρηξη με έναν ελαφρά τραυματία σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βραδυ του Σαββάτου στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται γνωστή ελληνική εταιρεία πετρελαιοειδών επί της οδού Καποδιστρίου 4, στη Βάρη. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που πιθανό να αποτελείτο από μασούρια δυναμίτη ήταν τοποθετημένος κοντά στην είσοδο της εταιρείας. Από την ισχυρότατη έκρηξη που έγινε αισθητή στην ευρύτερη περιοχή, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στους κατοίκους, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές τόσο στο εσωτερικό του κτιρίου όσο και σε ακτίνα αρκετών μέτρων από αυτά.

Μάλιστα, από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά διερχόμενος μοτοσυκλετιστής . Είναι χαρακτηριστικό ότι προ της ισχυρής έκρηξης δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ώστε να κινητοποιηθούν αστυνομικές δυνάμεις και να αποκλείσουν την περιοχή. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πυροτεχνουργοί συνέλεγαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης και τον τρόπο με τον οποίο διέφυγαν.

Την έρευνα για τη βομβιστική επίθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Exit mobile version