Φιλικό στην Τούμπα: Λεκτικό επεισόδιο Ζαγοράκη – Πιρές με φόντο το Euro 2004

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικό στην Τούμπα: Λεκτικό επεισόδιο Ζαγοράκη – Πιρές με φόντο το Euro 2004

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Κόντρα με... άρωμα Euro 2004: Ένταση ανάμεσα σε Ζαγοράκη και Πιρές σε φιλικό στην Τούμπα -Δείτε βίντεο

05.06.2025 | 11:14

Μια απρόσμενη στιγμή έντασης εκτυλίχθηκε στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που διεξήχθη στην Τούμπα ανάμεσα στους Legends 2004 και τους European Legends, όταν οι παλαίμαχοι Θοδωρής Ζαγοράκης και Ρομπέρ Πιρές ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Γάλλου. Η αναμέτρηση, που είχε ως στόχο την προώθηση κοινωνικού έργου και την αναβίωση μίας ιστορικής εποχής για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σημαδεύτηκε από την έντονη στιγμιαία σύγκρουση των δύο πρώην αρχηγών εθνικών ομάδων, οι οποίοι είχαν βρεθεί αντιμέτωποι και το καλοκαίρι του 2004, στον προημιτελικό του Euro, όπου η Ελλάδα είχε αποκλείσει τη Γαλλία στον δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου.

Η αφορμή για την ένταση ήταν ένα δυνατό και μάλλον αχρείαστο μαρκάρισμα του Πιρές στον Ζαγοράκη, το οποίο προκάλεσε την άμεση αντίδραση του πρώην αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας. Ο Ζαγοράκης φανερά εκνευρισμένος ζήτησε τον λόγο από τον Γάλλο, με αποτέλεσμα να προκληθεί στιγμιαία έντονο κλίμα μεταξύ των δύο.

Η αντιπαράθεση δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς παρενέβησαν άμεσα οι ψυχραιμότεροι, αποσοβώντας την κλιμάκωση και επαναφέροντας την ηρεμία στο γήπεδο. Παρά την ένταση, το φιλικό ολοκληρώθηκε χωρίς περαιτέρω επεισόδια, με το κοινό να επιβραβεύει την παρουσία όλων των θρύλων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Άριελ Κωνσταντινίδη για εγκυμοσύνη: «Χρησιμοποίησα δανεικό ωάριο και δότη σπέρματος» 05.06.2025 | 11:14
Τζάνειο: Ξεσπά ο γιος της 62χρονης -«Δεν μας ζήτησε κανείς συγγνώμη, μπήκα στη ΜΕΘ και δεν την αναγνώρισα» 05.06.2025 | 11:14
Τραγωδία στην Σκιάθο: Νεκρή τουρίστρια ανήμερα των γενεθλίων της 05.06.2025 | 11:14
Μάθημα προσφοράς από τα Τρίκαλα: Κτηνοτρόφος δώρισε 9.000 ευρώ από τηλεπαιχνίδι σε νηπιαγωγείο που επλήγη από την κακοκαιρία 05.06.2025 | 11:14
Μητσοτάκης: «Διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον – Μια πράξη αξιοπρέπειας και φροντίδας» 05.06.2025 | 11:14
Γεωργιάδης για λάθος μετάγγιση αίματος στο Τζάνειο: «Μην σταυρώσουμε τον νοσηλευτή» 05.06.2025 | 11:14
Μαρινάκης για πρόταση προανακριτικής Καρυστιανού: «Ο κατήφορος της αντιπολίτευσης εντείνεται» 05.06.2025 | 11:14
ΥΠΕΘΑ: «Φαιδρότητα» η τουρκική διαμαρτυρία για τον χάρτη του 1585 που έδωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον Βαρθολομαίο 05.06.2025 | 11:14
Exit mobile version