Αθήνα

°C

Σάββατο

18

Σεπτεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Το σχόλιο του ΚΚΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Το σχόλιο του ΚΚΕ

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης κατέρρευσαν, ληστεύοντας τους κόπους μιας ζωής κι οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους.

Την κατάθεση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου σχολίασε το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντάς το «αντιασφαλιστικό» και τονίζοντας πως κλιμακώνει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το νέο νομοσχέδιο μετατρέπει την ασφάλιση σε τζόγο και σε ατομική υπόθση για τους νέους εργαζομένους, τη στιγμή που είναι ευθύνη του κράτους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση της ΝΔ, αν νομίζει ότι, φέρνοντας το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση «νύχτα», για να συζητηθεί μέσα στο «κατακαλόκαιρο», οι εργαζόμενοι δε θα ενημερωθούν και δε θα αντιδράσουν ενάντια σε ένα ακόμη αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, να ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση και να μετατρέψει την ασφάλιση σε «τζόγο» και σε ατομική υπόθεση για τους νέους εργαζόμενους.

Πολύ περισσότερο όταν είναι γνωστό πως -και στην Ελλάδα- μεγαθήρια της ιδιωτικής ασφάλισης κατέρρευσαν, ληστεύοντας τους κόπους μιας ζωής κι οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζομένους. Οι νέοι εργαζόμενοι, που πρόσφατα με τον νόμο-έκτρωμα για τα εργασιακά έμαθαν από την κυβέρνηση πως η “προστασία της εργασίας” σημαίνει 10ωρα, εντατικοποίηση και απλήρωτες υπερωρίες, τώρα μαθαίνουν πως η ασφάλισή τους θα είναι “ατομικό ρίσκο” και οι ίδιοι θα χαρακτηρίζονται “επενδυτές” που θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακές λοταρίες τους κόπους της ζωής τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις