Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/7: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/7: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 23/7: Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.854 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ έγιναν 88.320 τεστ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, 7 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορωνοϊού, ενώ 130 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.854 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 471.894 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 130 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.394 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 7, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.882 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 130 (57.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.778 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 145 (ημερήσια μεταβολή -16.18%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 144 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

ΠΟΥ: Η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί πλέον στην Ευρώπη -Χρειάζονται περισσότερα δωρεάν τεστ

Η παραλλαγή Δέλτα είναι πλέον κατά μεγάλο βαθμό η επικρατούσα παραλλαγή του ιού στην Ευρώπη, επιβεβαίωσαν σήμερα το περιφερειακό τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), ζητώντας περισσότερα δωρεάν τεστ και επιπλέον μέτρα ελέγχου εξάπλωσης των κρουσμάτων της Covid-19. Ο ΠΟΥ Ευρώπης και το ECDC κάλεσαν σε κοινή ανακοίνωσή τους τις ευρωπαϊκές χώρες να «εντείνουν τις προσπάθειές τους» για την πρόληψη της μετάδοσης του ιού.

«Ο ΠΟΥ συνιστά οι χώρες να αυξήσουν την πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, να επεκτείνουν την αλληλούχιση του γονιδιώματος, να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με κρούσματα να μπαίνουν σε καραντίνα και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να τίθενται σε απομόνωση, να εντείνουν τις ιχνηλατήσεις για να σπάσουν τις αλυσίδες μετάδοσης και να διασφαλίσουν ότι οι πιο ευάλωτοι έχουν εμβολιασθεί», επισημαίνει ο οργανισμός του ΟΗΕ.

Στις περίπου 30 ευρωπαϊκές χώρες που έχουν παράσχει επαρκή δεδομένα, η παραλλαγή Δέλτα είναι η επικρατούσα σε 19 χώρες. Σε αυτές τις χώρες, το διάμεσο μερίδιο αυτού του παραλλαγμένου στελέχους της Covid-19, που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία, είναι περίπου 70%, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΠΟΥ. Η πανδημία της Covid-19 επιταχύνθηκε αυτήν την εβδομάδα σε παγκόσμιο επίπεδο (+9%), κυρίως στην Ευρώπη (+26%) και στις ΗΠΑ, όπου το άλμα υπερβαίνει το 60%, υπό την επίδραση της παραλλαγής Δέλτα, σύμφωνα με τα δεδομένα που καταρτίζει το Γαλλικό Πρακτορείο και δημοσίευσε χθες.

Στην Ευρώπη, η αναζωπύρωση της πανδημίας συνεχίζεται επί περίπου ένα μήνα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του ECDC που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται και να υπερδιπλασιαστεί εντός των επόμενων τεσσάρων εβδομάδων. Ο ευρωπαϊκός οργανισμός που είναι αρμόδιος για τις ασθένειες και εποπτεύει 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των 27 κρατών μελών ΕΕ, έχει ήδη αυξήσει από το «χαμηλό» στο «μέτριο» το επίπεδο ανησυχίας που συνδέεται με την Covid-19 στην Ευρώπη. Τέσσερις χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Μάλτα και Κύπρος) ταξινομούνται ως χώρες «υψηλής» ανησυχίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις