Μείξη εμβολίων: Ο… ατρόμητος πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας

ΚΟΣΜΟΣ

Μείξη εμβολίων: Ο… ατρόμητος πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Μείξη εμβολίων: Ο Λουίς Αμπιναδέρ έχει ήδη λάβει τις δυο δόσεις του εμβολίου Sinovac από την Κίνα

22.07.2021 | 12:31

Ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας έχει κάνει τρεις δόσεις δυο διαφορετικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλη κουβέντα για το «κοκτέιλ εμβολίων». Οι επιστήμονες έχουν τονίσει πολλές φορές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν κάποιος κάνει δεύτερη δόση διαφορετικού εμβολίου. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως ασπάζεται και ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας. Ο Λουίς Αμπιναδέρ έχει ήδη λάβει τις δυο δόσεις του εμβολίου Sinovac από την Κίνα. Αυτό δεν τον εμπόδισε να λάβει και τρίτη δόση, αυτή τη φορά από το εμβόλιο της Pfizer. Μάλιστα ο αρχηγός του κράτους κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. «Ζητώ από όλο τον πληθυσμό να συνεχίσει να εμβολιάζεται με την πρώτη και τη δεύτερη δόση και να κάνει μια τρίτη
ενισχυτική. Αυτό θα μας επιτρέψει να φθάσουμε στην ομαλότητα», ήταν τα λόγια του στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο για να καλύψουν το γεγονός.

Ξεκίνησε η εκστρατεία της τρίτης δόσης

Η Δομινικανή Δημοκρατία ξεκίνησε, στις αρχές του Ιούλη, την εκστρατεία για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου. Μέχρι σήμερα την έχουν λάβει λιγότεροι από 250.000 πολίτες σε μια χώρα που έχει πληθυσμό λίγο πάνω από τα 10 εκατομμύρια. Περίπου 5,4 εκατομμύρια πολίτες έχει ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 38, εκατομμύρια έχουν κάνει και τη δεύτερη. Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι είναι αναγκαία η χορήγηση της τρίτης δόσης λόγω των μεταλλάξεων του ιού. Η χώρα της Καραϊβικής έχει παραγγείλει 34 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων συνολικά. Πρόκειται για 14 εκατ. Sinopharm, 10 εκατ. AstraZeneca και 10 εκατ. Pfizer.

H Οικονομία της χώρας βασίζεται κατά κύριο λόγο στον τουρισμό και σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις οι επισκέπτες στις αρχές Ιουλίου έφτασαν στο 80% του επιπέδου προ πανδημίας. Το 2019 υποδέχθηκε 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες και παρουσίασε έσοδα πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τον τουρισμό. Ο τουριστικός τομέας εισφέρει το 8,4% του ΑΕΠ και απασχολεί ένα ποσοστό 7,5% των εργαζόμενων στη χώρα.

Exit mobile version