Αθήνα

°C

Σάββατο

31

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης: Μεγάλο κύκλωμα, τεράστια οικονομικά οφέλη
ΕΛΛΑΔΑ

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης: Μεγάλο κύκλωμα, τεράστια οικονομικά οφέλη

Εικονικά σύμφωνα συμβίωσης: Τα οικονομικά οφέλη του κυκλώματος ήταν 120.000 ευρώ

Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, αστυνομικοί και υπάλληλοι Κ.Ε.Π, εμπλέκονται σε μεγάλο κύκλωμα, το οποίο προχωρούσε στη σύναψη εικονικών συμφωνών συμβίωσης  μεταξύ ημεδαπών και αλλοδαπών, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν άδεια παραμονής, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η «ταρίφα» για τους ενδιαφερόμενους έφθανε τα 6.000 ευρώ, ανάλογα και με τον βαθμό δυσκολίας, που παρουσίαζε η κάθε υπόθεση. Συνολικά από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, που φέρνει στο φως την υπόθεση των εικονικών συμφώνων συμβίωσης και αναγνώρισης τέκνων, περιλαμβάνονται στη δικογραφία τριάντα δύο άτομα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «διακριβώθηκε η δράση κυκλώματος, που δραστηριοποιούνταν στη σύναψη συμβολαιογραφικών πράξεων εικονικών συμφώνων συμβίωσης και αναγνωρίσεων τέκνων, μεταξύ αλλοδαπών και ημεδαπών.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα στην οποία περιλαμβάνονται 12 δικηγόροι, 12 συμβολαιογράφοι, 4 αστυνομικοί και 2 υπάλληλοι Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης καθώς και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ».

selective focus photography of three books beside opened notebook

Στη… δράση απο το 2016

Η ίδια υπηρεσία αναφέρει ακόμη ότι «ειδικότερα, από το 2016 μέχρι τουλάχιστον και το 2019, η εγκληματική οργάνωση, με βασικά μέλη δικηγόρο και δύο συμβολαιογράφους, προέβαινε στη σύναψη εικονικών συμβολαιογραφικών πράξεων συμφώνων συμβίωσης και αναγνώρισης τέκνων, με σκοπό την παράνομη έκδοση βεβαίωσης κατάθεσης αίτησης για έκδοση άδειας διαμονής (μπλε βεβαίωση).

Άδεια διαμονής, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ

Με τον τρόπο αυτό ο εκάστοτε αλλοδαπός, που υπό κανονικές συνθήκες δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις, αποκτούσε τα δικαιώματα που παρέχονται και στην άδεια διαμονής. Ενδεικτικά, μεταξύ αυτών ήταν το δικαίωμα απόκτησης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ καθώς και η δυνατότητα ταξιδιού στη χώρα καταγωγής τους».

Το εγκληματικό δίκτυο, για να πετύχει τον σκοπό του, αναφέρει η Αστυνομία,  εντόπιζε αλλοδαπούς, που διέμεναν παράνομα στη χώρα μέσω δικτύου συνεργατών, ενώ τα μέλη του λάμβαναν οικονομικά ανταλλάγματα έως και 6.000 ευρώ, ανάλογα με την περίπτωση.

Η συμμετοχή αστυνομικών και υπαλλήλων Κ.Ε.Π. στο κύκλωμα, προσδιορίζεται στη βεβαίωση γνησίων υπογραφής σε υπεύθυνες δηλώσεις – εξουσιοδοτήσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ακολούθως παραπέμφθηκε στον Ανακριτή Διαφθοράς για κύρια ανάκριση.

gold angel figurine on white surface
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις