Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Το κόλπο των διαφημιστικών φυλλαδίων
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Το κόλπο των διαφημιστικών φυλλαδίων

Διαρρήξεις: Πώς διέπρατταν τις κλοπές χωρίς οι ιδιοκτήτες γραφείων ή καταστημάτων να τους αντιλαμβάνονται.

Ο τρόπος δράσης του διδύμου που αφαιρούσε από γραφεία και καταστήματα κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές ήταν, σε όλες τις περιπτώσεις, πανομοιότυπος. Ο ένας εκ των δύο, έμενε έξω ώστε να διασφαλίζει την γρήγορη διαφυγή μετά τις αρπαγές. Ο άλλος έμπαινε στα καταστήματα ή στα γραφεία, δήθεν για να αφήσει διαφημιστικά φυλλάδια. Προχωρούσε και τα άφηνε πάνω σε κινητά τηλέφωνα ή άλλες συσκευές που είχε από πριν σε άλλη επίσκεψη στοχοποιήσει. Σε κάποια στιγμή τα έπαιρνε πάλι πίσω. Μαζί όμως με τα φυλλάδια έπαιρνε και τις συσκευές και τα κινητά τα οποία έκρυβε κάτω από τα χαρτιά! Η δράση του διδύμου πήρε τέλος καθώς όπως έγινε γνωστό, «εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, που διέπραττε κλοπές σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής».

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Συνελήφθησαν, στο κέντρο της Αθήνας, μετά από αναζητήσεις, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαπράξει κλοπή σε Σχολή Οδηγών στο Κερατσίνι. Στην κατοχή τους βρέθηκε η συσκευή κινητού τηλεφώνου που είχαν αφαιρέσει. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και έτερος αλλοδαπός συνεργός τους. Ιδού, πως περιγράφει η Αστυνομία τον… ταχυδακτυλουργικό τρόπο δράσης των μελών της ομάδας: «Οι ανωτέρω κατηγορούμενοι, από τον μήνα Μάρτιο τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών συσκευών από καταστήματα.

Έφθαναν με μοτοσικλέτα

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με μοτοσυκλέτα προσέγγιζαν ισόγεια καταστήματα ή γραφεία, τα οποία ήταν σε λειτουργία. Ένας εκ των δραστών παρέμενε εξωτερικά του καταστήματος σε ετοιμότητα, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και άμεση απομάκρυνση από το σημείο της κλοπής. Ο έτερος δράστης εισέρχονταν στο κατάστημα ή γραφείο, με το πρόσχημα της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων, τα οποία εναπόθεταν πάνω σε κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που είχε στοχοποιήσει και κατόπιν τα μάζευαν αφαιρώντας ταυτόχρονα τη συσκευή».

Από την έως τώρα έρευνα, εξιχνιάστηκαν 11 περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα ληστείας. Οι συλληφθέντες, που έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε άλλη υπόθεση κλοπών, συνελήφθησαν στην Κυψέλη, δυο άλλοι αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για συμμορία που διαπράττει κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενος των ανωτέρω τυγχάνει και έτερος αλλοδαπός. Όπως διαπιστώθηκε, από την έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δραστηριοποιούντο στις περιοχές της Καλλιθέας και της Ακρόπολης και διέπρατταν κλοπές κατ’ εξακολούθηση, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και γενικότερα αντικείμενα τα οποία μεταπωλούσαν άμεσα.

Δέκα κλοπές από ΙΧΕ

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν: Δέκα κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τρεις κλοπές από σχολικά κτίρια, μία κλοπή από κατάστημα. Οι συλληφθέντες – έχουν κατηγορηθεί και αυτοί, κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα- οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις