Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διαρρήξεις: Εξαρθρώνεται τριμελής συμμορία
ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήξεις: Εξαρθρώνεται τριμελής συμμορία

Διαρρήξεις: Συνέλαβαν τον ένα την ώρα που επιχειρούσε να υπερπηδήσει μαντρότοιχο.

Δεύτερη συμμορία διαρρηκτών, που εισέβαλε σε πολυτελείς κατοικίες και βίλες της Μυκόνου, εξαρθρώνεται από την Αστυνομία, μόλις τις τελευταίες είκοσι ημέρες. Πρόκειται και πάλι για οργάνωση Αλβανών εισβολέων, τα μέλη της οποίας, με μόνο τρεις εισβολές σε «χρυσούς» στόχους, αποκόμισαν ως «λεία» σε τιμαλφή, κοσμήματα, μετρητά και άλλα, ποσό άνω των 630.000 ευρώ! Από τη σπείρα διαρρηκτών, συνελήφθη σύμφωνα με τους αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, ένας 38χρονος Αλβανός υπήκοος, κατηγορούμενος για σύσταση συμμορίας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα συνεργούς του συλληφθέντα.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο συλληφθείς είναι ο ένας από τους τρεις που δεν… πρόλαβε να διαφύγει όταν μαζί με τους συνεργούς του ενώ ετοιμάζονταν να υπερπηδήσουν μάντρα για να εισβάλουν σε μία ακόμη βίλα «έπεσαν» πάνω σε αστυνομικούς που περιπολούσαν! Κατά την επίσημη ενημέρωση, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει από αρχές του Ιουλίου 2021 εγκληματική ομάδα (συμμορία) και προέβαιναν σε διάπραξη κλοπών από πολυτελείς κατοικίες αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή ειδή ρουχισμού-ένδυσης και ηλεκτρονικές συσκευές. «Αναλυτικότερα», σημειώνει η Αστυνομία «ως προς τη σύλληψη, πρώτες πρωινές ώρες, περιπολούντες αστυνομικοί εντόπισαν επ’ αυτοφώρω τους δράστες κατά το χρόνο που επιχειρούσαν να μπουν σε περιφραγμένο χώρο κατοικίας και έπειτα από πεζή καταδίωξη κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 38χρονο.

Πάνω από 630.000 ευρώ τα κλοπιμαία

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας προσδιορίστηκε η εγκληματική τους δραστηριότητα και εξιχνιάστηκαν άλλες πέντε περιπτώσεις κλοπής (δύο σε απόπειρα και τρεις τετελεσμένες) το χρονικό διάστημα από 7 έως 11.7.2021 ενώ η αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται πάνω από 630.390,00 ευρώ».

Η δεύτερη ομάδα εισβολέων

Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για τη δεύτερη σπείρα, η οποία δραστηριοποιείτο γύρω και …μέσα στις βίλες της Μυκόνου είτε τις ιδιόκτητες, είτε τις ενοικιαζόμενες. Την 1η Ιουλίου, το Alphafreepress, μεταξύ άλλων, έγραφε για την εξάρθρωση εκείνης της συμμορίας επίσης Αλβανών διαρρηκτών: «Ένα ανδρόγυνο από την Αλβανία, ο εξάδελφός τους και τέσσερις ακόμη ομοεθνείς τους, ήταν αυτοί που «τρύπωναν» τους τελευταίους μήνες σε βίλες και άλλες κατοικίες της Μυκόνου, τις άδειαζαν από μετρητά και άλλα χίλια δύο είδη. Τα κλοπιμαία, τα έβαζαν στο πλοίο της γραμμής από Μύκονο για Πειραιά, μέσα σε ασυνόδευτες βαλίτσες κι όταν έφθαναν στον Πειραιά, μέλος της οργάνωσης αναλάμβανε την προώθησή τους στην Αλβανία!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alphafreepress, το σχέδιο του εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, έκανε εντύπωση και στους ίδιους τους αστυνομικούς, καθώς, κάθε φορά που ο ίδιος είχε «δρομολογήσει» μια ληστρική εισβολή σε βίλα του νησιού, επέλεγε να κάθεται και να πίνει τον καφέ του η το ποτό του σε κεντρικά σημεία του νησιού για να τον βλέπουν και να εξασφαλίζει έτσι άλλοθι, ως άτομο υπεράνω υποψίας! Επίσης, ο εγκέφαλος, είχε χωρίσει την οργάνωση σε δύο ομάδες, που δρούσαν και ταυτόχρονα με εισβολές! Μόνο που, κατά τα ίδια στοιχεία, τα γεωγραφικά σημεία των διαρρήξεων-κλοπών, ήταν πάντα εκ διαμέτρου αντίθετα(!) για να μη συνδυάζει η Αστυνομία τα χτυπήματα και να παραπλανάται! Ωστόσο, οι αστυνομικοί της ενισχυμένης Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, αντελήφθησαν πλήρως την παραπλάνηση και έφθασαν στην εξάρθρωση.

Η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυκόνου

Σε Μύκονο και Αττική, συνελήφθησαν επτά Αλβανοί υπήκοοι, (έξι άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 23, 25, 30, 32, 33, 34 και 35 ετών. Οι δράστες αφαιρούσαν χρήματα, φορητούς υπολογιστές, ηλεκτρονικές συσκευές, τσάντες-πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, αρώματα, τιμαλφή κ.α. Αφού συγκέντρωναν τα κλοπιμαία σε χώρους όπου διέμεναν, στη συνέχεια τα προωθούσαν στο εξωτερικό. Η αξία των αντικειμένων, που αφαίρεσαν, εκτιμάται στις 320.000,00 ευρώ. Σε κατοικίες όπου διέμεναν οι δράστες, στα οχήματα, που χρησιμοποιούσαν και στους συναφείς με αυτά χώρους, βρέθηκε και κατασχέθηκε σημαντικός αριθμός κλοπιμαίων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις