Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ανοιχτά γήπεδα: Μέρα γιορτής
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανοιχτά γήπεδα: Μέρα γιορτής

Ανοιχτά γήπεδα: Ύστερα απο δυο χρόνια, για την ακρίβεια έπειτα απο 17 μήνες, τα γήπεδα ανοίγουν τις θύρες τους.

Επιτέλους. Επιστρέφει η ζωή και η ζωντάνια στα γήπεδα. Γυρίζει ο παλμός, ο ρυθμός και η αγάπη στο γήπεδο. Χαρά μεγάλη λοιπόν στον αθλητισμό της χώρας μας. Ύστερα απο δυο χρόνια, για την ακρίβεια έπειτα απο 17 μήνες, τα γήπεδα ανοίγουν τις θύρες τους. Οι κερκίδες «πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων» όλα εκείνα τα δήθεν, που έδειχναν πως ήταν… γεμάτες με θεατές και γέμισαν με ζωντάνια. Με φωνές. Με «αχ». Με την ωραιότερη στιγμή, όταν ολοι πανηγυρίζουν το «γκοοολλλ». Με όλα αυτά που μας είχαν λείψει. Την μεγάλη αυτή χαρά όμως δεν μπορούν να την ζήσουν όλοι. «Οι φίλαθλοι που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι ομάδες. Όχι δεν είναι, διαχωρισμός των φιλάθλων. Γίνεται για την αποφυγή της διασποράς του ιού.

Γιώργος Κοντονής

γράφει ο Γιώργος Κοντονής

Έτσι σήμερα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στον αγώνα του Ολυμπιακού με την Νέφτσι Μπακού, στις εξέδρες θα μπουν όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή έχουν νοσήσει. Για τους εργαζόμενους στα γήπεδα απαιτείται rapid ή μοριακό τεστ. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους. Τα γήπεδα (τα ανοικτού τύπου) με ηλεκτρονικό εισιτήριο θα έχουν πληρότητα 80% της χωρητικότητας τους. Δηλαδή οχι παραπάνω απο 25.000 θεατές. Βέβαια ο Ολυμπιακός, εφαρμόζοντας τις υποδείξεις της ΚΥΑ, έχει εκδόσει λιγότερα εισιτήρια και απο το 80% που του επιτρέπει το πρωτόκολλο! Όπως έγινε γνωστό ουδείς θα πλησιάσει το γήπεδο που δεν πληροί τις τρεις προοπτικές. Εισιτήριο. Βεβαίωση ολοκλήρωσης εμβολιασμού. Και αστυνομική ταυτότητα. Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα το γήπεδο θα ανοίξει περίπου τρεις ώρες πριν απο την σέντρα!

Υπό αυστηρές προϋποθέσεις

Όλα γίνονται πάντως κάτω απο αυστηρές προϋποθέσεις ύστερα απο την μεγάλη, την τεράστια μετάλλαξη του κορονοιού. Η…παραλλαγή, η μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ, πιο σωστά όπως ειναι γνωστή, μεταδίδεται πιο γρήγορα ακόμη και απο τις ακτίνες του ήλιου! Και απο την ταχύτητα του ήχου! Έτσι επαναλαμβάνω στα γήπεδα δικαίωμα εισόδου, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΥΑ έχουν πλέον όλοι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν βεβαίωση ή έχουν νοσήσει και έχουν βεβαίωση. Τώρα τι γίνεται σε περίπτωση που ο παρατηρητής διαπιστώσει οτι κάτι δεν πάει καλά. Ότι στις εξέδρες υπάρχουν υπεράριθμοι. Ότι δεν τηρουνται οι αποστάσεις. Ότι δεν φοράνε μάσκα σε όλο τον αγώνα, η οποία ειναι υποχρεωτική καθ’ όλη την διάρκεια παραμονής στο γήπεδο. Τοτε ο παρατηρητής εχει δικαίωμα να αποφασίσει την «μη έναρξη του αγώνα». Ή ακόμη και την διακοπή του.

Οι ποινές ειναι εξαντλητικές. Για τις γηπεδούχες ομαδες οι οποίες θα κάνουν παραβάσεις το πρόστιμο μπορεί να φθασει πολύ ψηλά. Μάλιστα σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο ειναι δυνατόν να υπερβεί ακόμη και τις 60.000 ευρώ! Και φυσικά δεν ειναι μόνο χρηματικό. Η αρμοδια Ομοσπονδία, έπειτα απο εισήγηση της ΚΥΑ, θα τιμωρεί την κάθε ομαδα με «δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών»! Μπορεί τα μέτρα να είναι αυστηρά, λαμβάνονται όμως για την ασφάλεια όλων μας. Φυσικά βρισκόμαστε μπροστά στην επιστροφή της κανονικότητας, έστω και… μερικής! Η επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες των γηπέδων δείχνει πια μια άλλη εικόνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις