Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τζέφ Μπέζος διάστημα: Πραγματοποίησε το 11λεπτο ταξίδι έξω από τη Γη
ΚΟΣΜΟΣ

Τζέφ Μπέζος διάστημα: Πραγματοποίησε το 11λεπτο ταξίδι έξω από τη Γη

Τζέφ Μπέζος διάστημα: Οι δηλώσεις του μετά το ταξίδι

Τι ταξίδι των ονείρων πολλών άλλων πραγματοποίησε νωρίτερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος. Ο ιδρυτής της Amazon πέρασε λίγα λεπτά έξω από την ατμόσφαιρα της Γης, στην πρώτη πτήση από την Blue Origin. Στο μικρό ταξίδι των 11 λεπτών, το διαστημικό σκάφος υψώθηκε 60 μίλια πάνω από τον ουρανό πάνω από το Δυτικό Τέξας . Η πτήση, μπορεί να μην μπήκε σε τροχιά, αλλά αποτελεί ορόσημο για την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος, αφού είναι η πρώτη πτήση που ένα όχημα Blue Origin μετέφερε ανθρώπους στο διάστημα. «Η καλύτερη μέρα», φώναξε ο Μπέζος όταν η κάψουλα εγκαταστάθηκε στο σημείο εκτόξευσης. Εκτός από μικρές καθυστερήσεις στην αντίστροφη μέτρηση, η εκκίνηση προχώρησε ομαλά. Οι τέσσερις επιβάτες έφτασαν σε μια γέφυρα πάνω από την πλατφόρμα εκτόξευσης και στη συνέχεια άρχισαν να επιβιβάζονται μία φορά τη κάψουλα και δέθηκαν στις θέσεις τους.

ΟΜαρκ Μπέζος, η Ουάλι Φανκ, η 82χρονη πιλότος, μία από τις γυναίκες του Mercury 13, και ένας 18χρονος που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο, ο Όλιβερ Ντέμεν έλαβαν θέσεις και ετοιμάστηκαν για το μικρό τους ταξίδι. Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους ότι ένα ταξίδι στο Διάστημα διαρκεί τουλάχιστον μερικές ημέρες, ωστόσο στην περίπτωση του Τζεφ Μπέζος και της παρέας του αυτό δεν ίσχυε.

«Η ομάδα είναι φανταστική»

Το ταξίδι τους διήρκεσε περίπου 11 λεπτά, λιγότερο χρόνο δηλαδή απ’ ότι χρειάζεται να πάει κάποιος στη δουλειά του. Μέσα στην κάψουλα, ο Μπέζος και οι συνεπιβάτες ζητωκραύγαζαν, καθώς βίωναν περίπου τέσσερα λεπτά ελεύθερης πτώσης. «Έχετε ένα πολύ χαρούμενο πλήρωμα εδώ, θέλω να το ξέρετε», είπε ο Μπέζος καθώς προσγειωνόταν η κάψουλα. Σε κάθε περίπτωση, ο Τζεφ Μπέζος έκανε το παιδικό του όνειρο πραγματικότητα έστω και για μόνο 11 λεπτά. Πριν πετάξει για το διάστημα ο Μπέζος δήλωσε ενθουσιασμένος και χωρίς ιδιαίτερο άγχος. «Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε», είπε ο ιδρυτής της Amazon, στην εκπομπή «CBS This Morning». «Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, για να συμπληρώσει: «Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».

Δείτε το βίντεο με τις στιγμές του ταξιδιού του Μπέζος στο διάστημα

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις