Σπιτικό παγωτό μπανάνα: Η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή

PLUS

Σπιτικό παγωτό μπανάνα: Η πιο λαχταριστή και εύκολη συνταγή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Σπιτικό παγωτό μπανάνα: Η πιο γρήγορη παρασκευή παγωτού στο σπίτι

19.07.2021 | 17:20

Ο λόγος που η γεύση μπανάνα στα παγωτά έχει γίνει ανάρπαστη και αποτελεί το πιο κατάλληλο συνοδευτικό της σοκολάτας είναι επειδή ταιριάζει στις περισσότερες γεύσεις αποτελώντας παράλληλα το πιο νόστιμο επιδόρπιο για τη χώνεψη! Είναι κρίμα να μη δοκιμάσουμε έστω μια φορά να φτιάξουμε το δικό μας παγωτό στο σπίτι και αντί αυτού να αγοράζουμε συνέχεια έτοιμα κεσεδάκια των σούπερ μάρκετ. Για να μπορείτε να απολαμβάνετε καθημερινά και σε όση ποσότητα θέλετε το αγαπημένο σας παγωτό, δείτε παρακάτω την πιο οικονομική και λιγότερο μπελαλίδικη συνταγή που κυκλοφορεί για την παρασκευή παγωτού, αφού θα χρειαστείτε μόνο τρία υλικά!

Θα χρειαστείτε:

-4 μέτριες μπανάνες
-3 κουταλιές φυστικοβούτυρο
-75 γρ μαύρη σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση

Αφού καθαρίσετε τις μπανάνες και τις κόψετε σε κομμάτια, βάλτε τις σε σακούλα τροφίμων με ziplot και κατευθείαν στην κατάψυξη. Αφαιρέστε 15’ λεπτά πριν αρχίσετε τη συνταγή.
Προσθέστε τη μπανάνα και το φυστικοβούτυρο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (καλό είναι να είναι ένα δυνατό μίξερ ή μπλέντερ) και χτυπήστε. Οι παγωμένες μπανάνες θα είναι στην αρχή δύσκολο να πολτοποιηθούν. Σταματήστε και εκκινήστε συχνά το μπλέντερ ώσπου να επιτύχετε την κρεμώδη υφή που απαιτείται.
Γυρίστε σε ευρύχωρο μπολ και προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα. Τέλος ανακατέψτε με μια σπάτουλα να πάει παντού και το πιο νόστιμο παγωτό που φτιάξατε με τα χεράκια σας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.

Δείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Ετικέτες
Exit mobile version