Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

28

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φολέγανδρος Γαρυφαλλιά: Από πνιγμό ο θάνατος της 26χρονης – Αναλαμβάνει ο Κούγιας
ΕΛΛΑΔΑ

Φολέγανδρος Γαρυφαλλιά: Από πνιγμό ο θάνατος της 26χρονης – Αναλαμβάνει ο Κούγιας

Φολέγανδρος Γαρυφαλλιά: «Δεν πιστεύουμε στην κάκια στιγμή, αλλά στους κακούς ανθρώπους»

Από πνιγμό προήλθε ο θάνατος της 26χρονος Γαρυφαλλιάς που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην Φολέγανδρο, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας από το Βέλο Κορινθίας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές στο σώμα της εντοπίστηκαν τραύματα συμβατά με πτώση, σαν να κύλησε στα βράχια πριν καταλήξει στη θάλασσα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα. Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Φολέγανδρος: «Τσακωνόμασταν συχνά, με ειρωνευόταν» ισχυρίζεται ο 30χρονος

«… Το τελευταίο διάστημα τσακωνόμασταν συχνά και οι καβγάδες ήταν έντονοι. Με ειρωνευόταν και με πρόσβαλλε κι αυτή ήταν η κυριότερη αιτία της έντασης μεταξύ μας. Αυτό έγινε και την ημέρα που ήμαστε μέσα στο αυτοκίνητο, προχθές. Αρχίζαμε να φωνάζουμε και να τσακωνόμαστε. Τράβηξα κατά λάθος το χειρόφρενο, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου και το αμάξι βγήκε από το δρόμο». Με αυτά τα λόγια ο 30χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει το πώς έφτασε στο σημείο να σπρώξει την 26χρονη φίλη του από τα βράχια και να βρει το θάνατο στη Φολέγανδρο. Ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι έπεσε στη θάλασσα και ο ίδιος. Όμως, ομολόγησε λίγη ώρα αργότερα ότι δεν δίστασε να την εγκαταλείψει στη θάλασσα μόλις διαπίστωσε ότι η άτυχη κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της.

«Ήταν η κακιά η ώρα»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος όταν εντοπίστηκε από τις Αρχές, ήταν αφυδατωμένος και σε κακή κατάσταση, ενώ όσα έλεγε ήταν ακατάληπτα, καθώς βρισκόταν σε σύγχυση. Το μόνο που φέρεται να είπε είναι πως «ήταν η κακιά η ώρα» και «μαλώσαμε, χάλασε η φάση». Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η τοπική εισαγγελία που επιλήφθηκε του θέματος, προτού η υπόθεση παραπεμφθεί στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή ένα σκουλαρίκι της κοπέλας αλλά και κηλίδες αίματος. Βρέθηκε επίσης σπασμένο το κολιέ που φορούσε η άτυχη 26χρονη.

Η 26χρονη κοπέλα η οποία είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, βρισκόταν στο νησί κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ μαζί με τον νεαρό φίλο της, ο οποίος έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Η σορός της, το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε με το «Διονύσιος Σολωμός» σε Νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 26χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς στη Φολέγανδρο αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε τσαντάκι που περιείχε την ταυτότητα ενός 30χρονου, ο οποίος είναι ο σύντροφος της 26χρονης, και του οποίου αγνοείτο η τύχη. Η 26χρονη Γαρυφαλλιά είχε καταγωγή από το Βέλο Κορινθίας και είχε σπουδάσει φαρμακοποιός, ενώ ο φίλος της έχει καταγωγή από το Βραχάτι Κορινθίας. Το ζευγάρι έκανε ολιγοήμερες διακοπές σε κάμπινγκ στο νησί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cyclades Voice αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δει τη νεαρή κοπέλα νωρίτερα από το τραγικό συμβάν να οδηγεί ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, όχι ενοικιαζόμενο, σε έναν πολύ ανηφορικό δρόμο.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το αυτοκίνητο, για άγνωστο λόγο, παρέκκλινε της πορείας του και σταμάτησε εκτός του δρόμου, χωρίς να ντελαπάρει, πάνω σε βραχώδες σημείο. Τότε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νεαρή βγήκε από τη θέση της οδηγού, πήρε από το πορτ-μπαγκάζ ένα σακίδιο, το φόρεσε στην πλάτη και στράφηκε προς τη βραχώδη περιοχή. Αργότερα, ειδοποιήθηκε η Λιμενική Αρχή ότι στη θαλάσσια περιοχή της Λυγαριάς που είναι στα βόρεια του νησιού, εθεάθη να επιπλέει μια γυναίκα.

Πώς βρέθηκε ο 30χρονος

Λιμενικό και ιδιωτικό φουσκωτό έσπευσαν στο σημείο, όπου πράγματι βρήκαν και ανέσυραν τη νεαρή γυναίκα που φορούσε τα ρούχα της, η οποία, δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε από γιατρό, ήταν νεκρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον 30χρονο εντόπισε κάτοικος του νησιού, ο οποίος ειδοποίησε το Λιμενικό και την Αστυνομία που έσπευσαν στο σημείο.

Ο 30χρονος φέρεται να εντοπίστηκε στην ίδια βραχώδη περιοχή στην οποία βρέθηκε την Παρασκευή η νεαρή κοπέλα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι απειλούσε να αυτοκτονήσει και οι άνδρες του Λιμενικού διαπραγματεύονταν μαζί του σχεδόν επί μία ώρα προκειμένου να παραδοθεί. Η γυναίκα που αναγνώρισε τον 30χρονο φίλο της περιγράφει στο Open τη στιγμή που τον είδε και ενημέρωσε την αστυνομία. Όπως λέει «είχε χαρακτηριστική κόμμωση και το συγκράτησα» και στην επιστροφή από μπάνιο σε παραλία του νησιού, περάσαμε από τον τόπο του συμβάντος κι εκεί στο αυτοκίνητο είδα ξαφνικά να ξεπροβάλλει ένας άνθρωπος, ο οποίος είχε παρόμοια μαλλιά με τη φωτογραφία που είχα δει.

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει»

«Αυτομάτως το μυαλό μου πήγε στη φωτογραφία που είχα δει», αναφέρει η κυρία Ειρήνη Μαρινάκη, στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία και μετά από λίγο έμαθε ότι όντως ήταν αυτός που αναζητούσαν οι Αρχές και τον συνέλαβαν. Μάλιστα περιγράφει ακριβώς τη στιγμή που είδε τον νεαρό, λέγοντας ο 30χρονος κινούταν και ήταν σε απόσταση περίπου 10 μέτρων από το σημείο. «Ειχα συγκρατήσει το πώς είναι τα μαλλιά του, επειδή είναι πολύ φουντωτά και χαρακτηριστικά και είδα έναν άντρα εκεί χωρίς να υπάρχει ταυτόχρονα και κάποια μηχανή ή αυτοκίνητο σταματημένο στο δρόμο». Η κ. Μαρινάκη η οποία ήταν περαστική μαζί με την οικογένειά της, σημειώνει ότι αφού τον είδε, έφυγε αμέσως και κάλεσε την αστυνομία.

Φολέγανδρος – Συγκλονίζουν οι γονείς της Γαρυφαλλιάς: «Να μην φύγουν άλλα κορίτσια»

Για την ανείπωτη τραγωδία η οποία χτύπησε την πόρτα της οικογένειάς τους με τον θάνατο της κόρης τους στις διακοπές της στην Φολέγανδρο, μίλησαν οι γονείς της άτυχης Γαρυφαλλιάς η οποία δολοφονήθηκε από τον 30χρονο σύντροφό της, όπως ο ίδιος ομολόγησε τα ξημεςρώματα της Κυριακής. Σε δηλώσεις τους στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το πρωί της Κυριακής, η μητέρα και ο πατέρας της 26χρονης κοπέλας μοιράζονται τον πόνο τους και ζητούν από όλους να σεβαστούν το πένθος τους. «Είναι φονιάς, αυτός την σκότωσε», λέει ο Κώστας Ψαράκος, ο πατέρας της Γαρυφαλλιάς σημειώνοντας πως η κόρη του ήταν ένα αξιόλογο πλάσμα. «Σκότωσε το κορίτσι μας στα καλά καθούμενα. Ένα κορίτσι που μία ζωή διάβαζε και δεν έκανε τιποτ’ άλλο και πήγε πρώτη φορά διακοπές στη ζωή της», λέει.

«Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον δικό της πόνο»

Από πλευράς της η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, Αλέκα Ψαράκου ζητά να γίνει σεβαστός ο πόνος της οικογένειας και σημειώνει πως δεν τον έχει γνωρίσει τον νεαρό. «Μόνο στην κρίση του παιδιού μου που μου έλεγε ότι είναι ένα κάλο παιδί, άλλα έβλεπα κάποιες χειριστικές συμπεριφορές άλλα πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τα είχε δει», είπε. «Είμαι μάνα και καταλαβαίνω και τον δικό της πόνο», λέει χαρακτηριστικά η Αλέκα Ψαράκου αναφερόμενη στην μητέρα του 30χρονου. «Και κείνη η μάνα αυτό το παιδί έχει κάνει, δεν ήθελε να φτάσει σ’ αυτό το σημείο», συμπληρώνει.

‘Δεν πιστεύω στην κάκια στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους’

Αναφερόμενη στον 30χρονο που συνελήφθη λέει χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι που μονό άνανδρους μπορώ να τους χαρακτηρίσω κι αλήτες όταν παίρνουν ένα κορίτσι σε διακοπές κι αντί να το προσταυτευσουν του φέρονται έτσι». Όπως λέει η κυρία Ψαράκου, «ο σύζυγος μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θέλω μία ηρεμία να τιμήσω το παιδί μου που κάποιος του αφαίρεσε τη ζωή μ’ αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κάκια στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους». Συνεχίζει δε λέγοντας: «Αυτή η τραγωδία είναι πρώτα για το παιδί μου που δεν του άξιζε αυτό. Σ’ αυτό το πλάσμα δεν άξιζε αυτό το πράγμα». «Ήταν πολύ αγαπητή, ένας επιστήμονας, ένα δώρο για μένα, για τα αδέλφια της, για τον τόπο που ζούμε, για την επιστήμη της» συμπληρώνει.

Κάνοντας μία αναφορά στα απανωτά περιστατικά δολοφονιών γυναικών η μητέρα της Γαρυφαλλιάς απευθύνει έκκληση «να μην φύγουν άλλα κορίτσια». Όπως λέει δε στον ΣΚΑΪ, «σας παρακαλώ περάστε αυτό το μήνυμα ότι πρέπει να είναι η τελευταία Γαρυφαλλιά το παιδί μου που πέφτει στα χέρια ενός άνανδρου άνδρα και πρέπει εμείς οι μάνες να μεγαλώνουμε τα αγόρια μας διαφορετικά».

«Βγάλτε τα λόγια μου όπως ακριβώς τα είπα σας παρακαλώ. Μάθετε στα αγόρια σας, σας παρακαλώ, να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες κι εγώ έχω δυο γιους. Τι να σας πω, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε η ίδια οικογένεια. Είναι το πρώτο μας παιδί, είναι τραγικό, είναι εφιάλτης. Τα αδέλφια της είναι σε πολύ τραγική κατάσταση, τρέχουμε σε νοσοκομεία είναι τραγικό αυτό που ζούμε». Κλείνοντας συγκινεί και λέει: «Θα ήθελα να πω στο παιδί μου μία τελευταία φορά ότι το αγαπώ κι εγώ και η οικογένεια μου κι ότι το λατρεύουμε κι ότι δεν έκανε κάτι λάθος εκείνο».

Φολέγανδρος: Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει συνήγορος της οικογένειας της 26χρονης

Με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πρωί της Κυριακής, το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια ανακοίνωσε ότι ο γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας στη Φολέγανδρο για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας, τη μεταφορά του κατηγορουμένου – δράστη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και το διορισμό Ανακριτή, ώστε να προβούμε στις επιβεβλημένες διαδικαστικές νόμιμες πράξεις για την άσκηση των δικαιωμάτων των εντολέων μας».

«Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου Αλέξιο Κούγια και στους συνεργάτες του γραφείου μας η μητέρα, ο πατέρας και τα τρία αδέλφια της αείμνηστης 26χρονης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαράκου ανέθεσαν το ιδιαίτερα ευαίσθητο βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας εις βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας που συνέβη στη Φολέγανδρο την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021 και για την οποία η προανάκριση διεξάγεται από τους αξιωματικούς και τους αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της Φολέγανδρου. Αναμένουμε την ολοκλήρωση της δικογραφίας, τη μεταφορά του κατηγορουμένου – δράστη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου και το διορισμό Ανακριτή, ώστε να προβούμε στις επιβεβλημένες διαδικαστικές νόμιμες πράξεις για την άσκηση των δικαιωμάτων των εντολέων μας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις