Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανεμβολίαστοι Ελλάδα: Συγγενής νοσοκόμας “επιτέθηκε” στη Μαρία Κοζάκου
ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι Ελλάδα: Συγγενής νοσοκόμας “επιτέθηκε” στη Μαρία Κοζάκου

Ανεμβολίαστοι Ελλάδα: Η ραδιοφωνική παραγωγός προσπάθησε να κατανοήσει την ψυχολογία ενός "αρνητή"

Η ραδιοφωνική παραγωγός Μαρία Κοζάκου από την εκπομπή της αναφέρθηκε στην ψυχολογία αυτών που φοβούνται ή δεν θέλουν με τίποτα να κάνουν το εμβόλιο. Χρησιμοποιώντας παραπομπές στα λεγόμενα του Στέλιου Ράμφου και του Θεοδόση Τάσιου, επιχείρησε να σκιαγραφήσει το ψυχολογικό προφίλ τους. Ανάμεσα στις ατάκες που χρησιμοποίησε ήταν αυτή του «ξενοδόχου θανάτου», που είχε εκφέρει αρχικά ο Θεοδόσης Τάσιος. Η Μαρία, προσπάθησε να μιλήσει για συμπεριφορές ανθρώπων με τους οποίους όλοι συναναστρεφόμαστε. Οι αντιδράσεις που δέχτηκε ήταν πρωτοφανείς.

«Χθες στη δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή αφιέρωσα δύο ατάκες σε όσα ενδιαφέροντα είπαν ο Θεοδόσης Τάσιος και ο Στέλιος Ράμφος για την ψυχοσύνθεση των φανατικών αντιεμβολιαστών (όχι των ανθρώπων που έχουν ιατρικό λόγο να μην εμβολιάζονται). Οσα είπαν είναι πολύ καίρια και ξεγυμνώνουν εν πολλοίς τους επικίνδυνους αυτούς “ξενοδόχους θανάτου” (κατά Τάσιο), ενώ ακτινογραφούν με τη γνωστή ενάργειά τους τόσο τα κίνητρα όσο και τις συνέπειες αυτής της συγκεκριμένης “ψυχολογίας”. Ο δε Ράμφος μιλά για τον “φόβο του θανάτου” που κρύβεται πίσω από αυτή η συμπεριφορά.

“Καργιόλα”!

Η δριμύτητα και η βιαιότητα των 4 ανθρώπων που μπήκαν στον κόπο να αντιδράσουν και να με πάρουν τηλέφωνο στην εκπομπή δεν περιγράφεται. “Καργιόλα” είπε ο ένας. Σε όλους ήμουν πολύ ευγενική και στο “καργιόλα” χαμογέλασα. “Όπως νομίζετε” απαντούσα, εκτός από έναν που του είπα “βαριέμαι”.

Ενας από αυτούς, που στο τέλος μου είπε “θα έρθω να σε γ@μήσω” με πληροφόρησε ότι η σύζυγός του εργάζεται σε covid κλινική ως νοσηλεύτρια, νομίζω στο Αλεξάνδρα (αν άκουσα καλά). Τον ρώτησα αν έχει εμβολιαστεί κανείς τους. Μου είπε με ένα πολεμικό αλαλαγμό “όχι φυσικά” και “ούτε πρόκειται να κάνω αυτό που μου λέει ο Μητσοτάκης”. “Ούτε η σύζυγός σας;” τον ρώτησα έκπληκτη. Φυσικά όχι και ούτε πρόκειται μου είπε. Τότε του ανέφερα ότι και η σύζυγός του πλέον θα υποχρεωθεί όπως όλο το υγειονομικό προσωπικό και ήταν η στιγμή που μου υποσχέθηκε ότι θα έρθει να με γ@μήσει. Ακόμα περιμένω από χθες.

“Θα σας κλείσουμε όλες τις κλινικές COVID αν μας υποχρεώσετε να εμβολιαστούμε, είναι όλοι οι νοσηλευτές ανεμβολίαστοι”, είπε ο μπαχαλάκιας, τον ευχαρίστησα ευγενικά και του ευχήθηκα καλό καλοκαίρι. Κάνω μια τεράστια προσπάθεια να ενημερώνω κάθε μέρα τους ανθρώπους για όσα συμβαίνουν. Με ηρεμία και με πολύ λίγα λόγια γιατί και ο πιο ορθολογικός έχει κουραστεί. Ξέρω από την εμπειρία μου ότι οι άνθρωποι που θα μπουν στη διαδικασία να πάρουν τηλέφωνο σε ένα ραδιόφωνο είναι ειδικής ψυχολογίας.

Ξέρω ότι είναι μια ισχνή μειοψηφία που κάνει πολύ θόρυβο.

Ξέρω ότι οι “κανονικοί” άνθρωποι είναι σιωπηλοί.

Είναι όμως μερικές φορές που νιώθω μοναξιά.

Πού είστε οι κανονικοί;»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις