Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο: Έξυπνα κόλπα που δεν ξέρατε
PLUS

Πώς να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο: Έξυπνα κόλπα που δεν ξέρατε

Πώς να διατηρήσω τα λουλούδια στο βάζο: Το "μαγικό φίλτρο" της ασπιρίνης

Τα λουλούδια υπάρχουν για να μας φτιάχνουν τη διάθεση και να δίνουν μια ιδιαίτερη πινελιά από φύση στο σαλόνι, την κουζίνα ή το δωμάτιό μας. Πολλοί από εμάς δε μπορούμε να συντηρούμε ένα φυτό στο σπίτι για πολλούς λόγους, και συχνά αγοράζουμε λουλούδια που θα μπουν σε βάζο. Μακάρι να κρατούσαν για πάντα αλλά δυστυχώς αυτό δε γίνεται. Υπάρχουν βέβαια κάποια tips τα οποία παρατείνουν το διάστημα ζωής τους στο νερό και διατηρούνται για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο περιμέναμε! Δείτε παρακάτω μερικά από αυτά τα κόλπα.

-Βάλτε το βάζο σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον. Δεν πρέπει να υπάρχουν φρούτα και ειδικά μήλα κοντά στο μπουκέτο γιατί επιταχύνεται η εξέλιξη των λουλουδιών.

-Ψεκάζετε τα λουλούδια καθημερινά

-Αλλάζετε το νερό τους μέρα παρά ημέρα, πλένοντας και το βάζο και ξεκαθαρίζοντας τα ξεραμένα λουλούδια και ξανακόβοντας λοξά την κάτω άκρη του κάθε στελέχους. Το κρύο νερό επιβραδύνει την ανάπτυξη, ενώ το χλιαρό επιταχύνει την άνθηση.

Χλωρίνη και λεμόνι

-Στην αγορά υπάρχουν ειδικά συντηρητικά για τα μπουκέτα λουλουδιών. Μερικές συνταγές: μείγμα λεμονιού με λίγη χλωρίνη, ενώ άλλοι συνιστούν ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και μερικές σταγόνες χλωρίνη.

-Και τα μπουκέτα θέλουν την ασπιρίνη τους. Μισή ασπιρίνη στο νερό του ανθοδοχείου θα τα βοηθήσει κι αυτά να ζήσουν περισσότερο.

-Άλλα λουλούδια όπως οι ντάλιες και τα χρυσάνθεμα θέλουν 1 μικρό κουταλάκι αλάτι στο νερό και άλλα θέλουν 1 μικρό κουταλάκι ζάχαρη, όπως τα κρίνα και οι τουλίπες.

-Ένα βάζο με λουλούδια είναι πάντα ευχάριστο και δημιουργεί μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα στις γωνιές του σπιτιού σας.

Ζάχαρη: Χρησιμοποιήστε την ως λίπασμα στα φυτά που έχετε μέσα στο σπίτι.

Το κόλπο με το τσάι

Τσάι: Η ιδανική τροφή για τις αζαλέες, ενώ λειτουργεί ως θαυμάσιο λίπασμα για κρεμαστά καλάθια.

Θερμαντική αλοιφή: Αλείψτε λίγη επάνω σε ένα φακελάκι τσαγιού, ή ψεκάστε λίγο αν είναι σε μορφή σπρέι, και θα έχετε δημιουργήσει ένα τέλειο απωθητικό… γατών, που μπορεί να σας ρημάζουν τον κήπο.

Μπανανόφλουδες: Τοποθετήστε τες με την μέσα πλευρά τους επάνω στα παρτέρια και έχετε μια τέλεια έξτρα τροφή για τριαντάφυλλα.

Κόκα Κόλα: Το αγαπημένο αναψυκτικό χρησιμοποιείται επίσης ως τέλειο λίπασμα για τα φυτά στις γλάστρες. Φροντίστε, όμως να πάρετε την κανονική και όχι τη light ή τη zero!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις