Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτες: Αποκλειστική συνέντευξη στο alphafreepress.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Αποκλειστική συνέντευξη στο alphafreepress.gr

Απάτες: Κύκλωμα επιχείρησε να του αποσπάσει 30.000 ευρώ για να βάλουν στην κόρη του… χρυσές λάμες και χρυσά καρφιά!

Ένας απλός άνθρωπος, κάτοικος στο Ολυμπιακό Χωριό, παρ’ ολίγον θύμα συμμορίας των διαβόητων «γιατρών», κατάφερε, χάρη στην ευφυία του, να… εξαρθρώσει μαζί με την Αστυνομία το κύκλωμα, το οποίο επιχείρησε να του αρπάξει το απίστευτο ποσό των 30.000 ευρώ! Με τις αστραπιαίες ενέργειές του, ο κ. Χάρης Δημούτσος κατάφερε να οδηγήσει την Αστυνομία στη σύλληψη μιας γυναίκας από τη Βουλγαρία, που εκτελούσε χρέη «εισπράκτορα» της σπείρας και στην αναζήτηση δύο ανδρών από την ίδια χώρα, εγκεφάλων της απάτης. Η συγκεκριμένη συμμορία ,τα μέλη της οποίας εμφανιζόμενα ως «γιατροί-χειρουργοί», όπως έλεγαν του… ΚΑΤ(!), είχαν καταφέρει μέχρι να «πέσουν» πάνω στον πολίτη-ντέτεκτιβ, να αρπάξουν από τα θύματά τους, που τους πίστεψαν, 134.000 ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ο άνθρωπος, που δεν πάτησε την… πεπονόφλουδα και γλίτωσε χιλιάδες ευρώ άλλων θυμάτων, που θα πλησίαζε το κύκλωμα, μίλησε στο alphafreepress.gr, δίνοντας απίστευτες λεπτομέρειες και… συμβουλές στους συμπολίτες του για να μην πέφτουν θύματα. «Χτύπησε το τηλέφωνό μου και βγήκε μια κοπέλα, που παρίστανε την κόρη μου. Άκουσα ξαφνικά την κοπέλα να αλλάζει τη φωνή της και να φωνάζει: “Μπαμπά!… μπαμπά!… είμαι στο νοσοκομείο και έχω χτυπήσει!… Είμαι εδώ με τον γιατρό, που θα με χειρουργήσει… Έπεσα από τις σκάλες και χτύπησα σοβαρά… Κάνε ό,τι σου πει…”. Ο κ. Χάρης Δημούτσος, κρατώντας την ψυχραιμία του, είχε ήδη καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, στην ιστορία.

«Μου είπε ότι είναι χειρουργός του ΚΑΤ»!

«Μου έδωσε και τον «γιατρό», λέει στο alphafreepress.gr. «Μου είπε ένα ελληνικό όνομα και πρόσθεσε ότι είναι χειρουργός στο ΚΑΤ, κάπου τριάντα χρόνια. Όμως, η προφορά του, με ξένιζε. Τριάντα χρόνια στο ΚΑΤ και μιλάει έτσι, σκέφτηκα». Ήθελε όμως να δει «που θα πάει» η ιστορία αυτή. Αποκαλύπτει στο alphafreepress.gr: «Χρειάζονται μου είπε 30.000 ευρώ. Πόσα έχεις στο σπίτι; Εγώ δεν κρατάω τίποτα στο σπίτι, αλλά του είπα 28.500! Την ίδια στιγμή καλούσα από το άλλο την Αστυνομία. Εκείνος συνέχιζε όταν τον ρώτησα γιατί τόσα πολλά. «Δεν παίρνει αναβολή! Αν δεν γίνει τώρα αυτό το παιδί θα πάθει γάγγραινα και θα αναγκαστώ να κόψω το πόδι… Πρέπει να βάλω τέσσερις λάμες και έξι καρφιά, όλα χρυσά! Τα θέλω τώρα αμέσως». Ο κ. Χάρης Δημούτσος προσποιήθηκε ότι δέχθηκε να κλειστεί ραντεβού.

Πήγε στον κάδο

Σε συνεννόηση με την Αστυνομία έβαλαν μέσα σε ένα σάκο χαρτιά και λίγα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Βγήκε και πήγε σε ένα κάδο σκουπιδιών και κάτω από αυτόν πέταξε το σάκο. «Σε λίγο ήρθε μια γυναίκα να τα πάρει. Τότε, πετάχτηκε πίσω από τον θάμνο που είχε κρυφτεί ο αστυνομικός της Ασφάλειας Αχαρνών και την συνέλαβε». Δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς αυτούς, που, όπως λέει προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρά τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Τα υπόλοιπα ήταν δουλειά πια της Αστυνομίας, η οποία ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι «συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, 62χρονη αλλοδαπή μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες μέσω τηλεφώνου. Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο επιπλέον μέλη της οργάνωσης».

 

Τη συνέλαβαν στο ραντεβού

Αναφέρει η Αστυνομία για το περιστατικό: «Ειδικότερα αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για περίπτωση απάτης μέσω τηλεφώνου που βρισκόταν σε εξέλιξη στην περιοχή του Ολυμπιακού Χωριού και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, συνέλαβαν την 62χρονη σε καθορισμένο ραντεβού που είχε συμφωνήσει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ. Στην κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα χρυσαφικά, ενώ μετά από έρευνα στην οικία της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3- κινητά τηλέφωνα, κάρτα sim και το χρηματικό ποσό των 1.090 ευρώ».

«Ως προς τον τρόπο δράσης», συνεχίζει η ΕΛ.ΑΣ., «τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους και συστήνονταν ως γιατροί και με το πρόσχημα ότι το παιδί τους έχει τραυματισθεί σοβαρά και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα, τους ζητούσαν να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το χειρουργείο». Εξιχνιάστηκαν συνολικά 11 περιπτώσεις απάτης, με το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η οργάνωση να ανέρχεται στις 134.000 ευρώ. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι πρόκειται για την εισπράκτορα που χρησιμοποίησε το κύκλωμα και η οποία είναι, όπως πολλές άλλες, «αναλώσιμη». Δεν ενδιαφέρει και πολύ τους εγκεφάλους, οι οποίοι θα συνεχίζουν με άλλα πρόσωπα και από την… ασφάλεια της έδρας τους, στη Βουλγαρία…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις