Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σήματα εστίαση: Πώς θα είναι τα καταστήματα – Όλες οι αλλαγές
ΕΛΛΑΔΑ

Σήματα εστίαση: Πώς θα είναι τα καταστήματα – Όλες οι αλλαγές

Σήματα εστίαση: Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις

Τα σήματα που θα αναρτηθούν στα καταστήματα προκειμένου να ενημερώνουν για τους χώρους Covid-Free ή εκείνους που θα μπορούν να εισέρχονται και ανεμβολίαστοι πολίτες θα προμηθεύει η κυβέρνηση μέσω του gov.gr.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τρία θα ειναι τα σήματα που θα βλέπουμε το επόμενο διάστημα στα καταστήματα: Το πρώτο θα αναγράφει πως ο χώρος είναι Covid-free και θα αφορά στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό, με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικού.

sima1

Η δεύτερη σήμανση θα αναγράφει «μεικτός χώρος» και θα μπορούν να εισέρχονται πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσαντες από τον κορωνοϊό και άτομα που έχουν πραγματοποιήσει πρόσφατο μοριακό ή rapid test.

215021900_225602706090515_7528488400985481546_n

Τέλος, στα καταστήματα θα αναρτάται και σήμανση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπου θα σημειώνεται πως το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο.

217558846_884425245805308_5298643309303242828_n

Πώς θα καθορίζονται εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, σε καταστήματα και επιχειρήσεις με ημιμόνιμες κατασκευές (πέργκολες, τζαμαρίες κ.λπ.), ό, τι είναι στεγασμένο θα θεωρείται εσωτερικός χώρος και ως εκ τούτου εκεί θα εισέρχονται μόνον εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Την ίδια ώρα, η ρύθμιση της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει συνέπειες σε υπαλλήλους επιχείρησης που ενδεχομένως δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν. Ωστόσο, φαίνεται πως οι εργαζόμενοι θα πρέπει να ενημερώσουν την επιχείρηση που δουλεύουν πως είναι ανεμβολίαστοι. Τέλος, διευκρινίζεται πως παρότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε εσωτερικούς χώρους, θα τους παρέχεται η δυνατότητα να κάνουν χρήση της τουαλέτας, φορώντας πάντοτε τη μάσκα τους.

Πότε μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του ανεμβολίαστος που τίθεται σε αναστολή

Όπως έχει γίνει γνωστό, εργαζόμενοι που ανήκουν στις κατηγορίες υποχρεωτικού εμβολιασμού θα τίθενται σε αναστολή εργασίας εφόσον συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιαστούν. Ωστόσο, φαίνεται πως κάθε εργαζόμενος που τίθεται σε αναστολή, μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά του εφόσον εμβολιαστεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις