Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΤΑΞΙΔΙΑ / Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου: Πάμε για μια βουτιά;
ΤΑΞΙΔΙΑ

Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου: Πάμε για μια βουτιά;

Η βαθύτερη πισίνα του κόσμου: Το καταδυτικό συγκρότημα διαθέτει επίσης ένα εστιατόριο εξοπλισμένο με παράθυρα και οθόνες τηλεόρασης

Η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου, βρίσκεται στο Ντουμπάι. Φιλοξενεί ήδη τον ψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου καθώς και το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο, αλλά το Ντουμπάι μόλις κατέρριψε ένα ρεκόρ, με τα εγκαίνια της βαθύτερης πισίνας κατάδυσης στον κόσμο. Με βάθος 60 μέτρων, η πισίνα, μέρος του νέου αξιοθέατου Deep Dive Dubai, έσπασε το ρεκόρ από το Deepspot της Πολωνίας, το οποίο έχει βάθος πάνω από 45 μέτρα.

Η πισίνα Deep Dive Dubai είναι γεμάτη με 14 εκατομμύρια λίτρα γλυκού νερού – ο όγκος 6 πισίνων ολυμπιακών διαστάσεων – και είναι τουλάχιστον 4 φορές μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πισίνα καταδύσεων στον κόσμο. Το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες της απένειμε τον ομώνυμο τίτλο στις 27 Ιουνίου. Η εγκατάσταση είναι ανοιχτή μόνο με πρόσκληση προς το παρόν, αλλά θα είναι προσβάσιμη στο κοινό αργότερα φέτος. Φυσικά, ο πρίγκιπας του Ντουμπάι, ο σεϊχης Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ένας δεινός δύτης, ήταν ένας από τους πρώτους επισκέπτες και μοιράστηκε την εμπειρία του στα social media.

Όσο για τη θερμοκρασία, παραμένει σταθερή στους 30 βαθμούς Κελσίου, μια άνετη δηλαδή θερμοκρασία για να μπείτε φορώντας μια λεπτή στολή ή μαγιό. Η εσωτερική πισίνα στεγάζεται σε μια κατασκευή 1.500 τετραγωνικών μέτρων σε σχήμα στρειδιού, ένα νεύμα στην ιστορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ως έθνος για καταδύσεις μαργαριταριών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deep Dive Dubai (@deepdivedubai)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deep Dive Dubai (@deepdivedubai)

Περιπλανηθείτε μέσα στη βυθισμένη πόλη

Οι δύτες μπορούν να εξερευνήσουν «εγκαταλελειμμένα» βυθισμένα διαμερίσματα στην πόλη και να παίξουν υποβρύχιο μπιλιάρδο. Σύγχρονα συστήματα φωτισμού και ήχου έχουν τοποθετηθεί μέσα στην πισίνα για να δημιουργήσουν διαφορετικές ατμόσφαιρες. Η πισίνα λειτουργεί επίσης ως υποβρύχιο κινηματογραφικό στούντιο – το μεγαλύτερο του είδους του στην περιοχή – ενώ κοντά στην εγκατάσταση υπάρχει και αίθουσα επεξεργασίας πολυμέσων.

Το Deep Dive Dubai προσφέρει μαθήματα τόσο για αρχάριους όσο και για πιστοποιημένους δύτες. Οι δύτες μπορούν να εξερευνήσουν την πισίνα και την υποβρύχια πόλη μόνοι τους μετά από μια περιοδεία με έναν από τους οδηγούς κατάδυσης που βρίσκονται εκεί. Περίπου 65 κάμερες έχουν εγκατασταθεί γύρω από την πισίνα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των δυτών σε κάθε γωνιά. Διαθέτει επίσης τον πιο προηγμένο υπερβαρικό θάλαμο της περιοχής- χωρητικότητας 12 ατόμων – σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Υπάρχουν αρκετές πισίνες κατάδυσης σε όλο τον κόσμο που είναι βαθιές, αλλά αυτή είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα» δήλωσε στο CNN ο διευθυντής του Deep Dive Dubai, Τζάροντ Τζαμπλόνσκι. «Δεν είναι μόνο η βαθύτερη και μεγαλύτερη, αλλά το εφέ της βυθισμένης πόλης, την κάνει must. Έχει τόσα πολλά πράγματα που πραγματικά θα ήταν άδικο να την χαρακτηρίσουμε πισίνα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deep Dive Dubai (@deepdivedubai)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις