Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να σκληρύνουν τα νύχια: Τα 3 δώρα της φύσης
PLUS

Πώς να σκληρύνουν τα νύχια: Τα 3 δώρα της φύσης

Πώς να σκληρύνουν τα νύχια: Δείτε 3 φυσικούς τρόπους να το καταφέρετε

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό κατα τη διάρκεια της ημέρας, από νύχια που σπάνε όσο είμαστε έξω και κάνουμε τις δουλειές μας. Πρόκειται για ένα βάσανο που παρατηρείται πολύ συχνά στις γυναίκες και έχει να κάνει με έλλειψη βιταμινών κυρίως ασβεστίου αλλά και άλλους παράγοντες. Υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα αυτά και μάλιστα χωρίς χημικά και βλαβερές ουσίες. Ανατρέξτε στη φύση που για ακόμη μια φορά έχει την απάντηση! Δείτε παρακάτω τι να κάνετε:

1. Ελαιόλαδο

Πριν κοιμηθείτε, εφαρμόστε με μπατονέτα ή λίγο βαμβάκι, ελαιόλαδο στα νύχια και τα πετσάκια σας και κάντε απαλό μασάζ για 5 λεπτά. Καλό είναι πιο πριν να έχετε ζεστάνει λίγο το ελαιόλαδο. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία κάθε μέρα. Το ελαιόλαδο είναι πολύτιμο για τη σωστή θρέψη των αδύναμων νυχιών σας μιας και εμβαθύνει στο δέρμα και τα νύχια σας. Ακόμη, περιέχει τη βιταμίνη Ε η οποία βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην επιδιόρθωση κατεστραμμένων νυχιών σας και τη γρήγορη ανάπτυξη τους.

2. Χυμός Πορτοκαλιού

Μια άλλη θεραπεία που μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη των νυχιών είναι ο χυμός πορτοκαλιού. Η περιεκτικότητα του σε βιταμίνη C ευνοεί την παραγωγή κολλαγόνου και διατηρεί τα νύχια σας υγιή. Επίσης, το φολικό οξύ, που περιέχει, είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη των νυχιών. Μουλιάστε τα νύχια σας σε φρέσκο χυμό από πορτοκάλι για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό, στεγνώστε και εφαρμόστε λίγη ενυδατική κρέμα. Μπορείτε να ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μία φορά την ημέρα έως ότου ικανοποιηθείτε με τα αποτελέσματα!

3. Συνταγή με λεμόνι

Τα λεμόνια περιέχουν βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των νυχιών. Επίσης, βοηθά στην θεραπεία των κίτρινων νυχιών , δίνοντας τους μια καινούργια λάμψη! Σε ένα μπολ ανακατέψτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Μπορείτε ελαφρώς να ζεστάνετε το μείγμα (αν θέλετε ακόμη και στο φούρνο μικροκυμάτων) και στη συνέχεια μουλιάστε τα νύχια σας για 10 λεπτά. Στεγνώστε και απλώστε τέλος μια ενυδατική κρέμα στα χέρια σας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις