Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κορονοπαρτι Άλιμος: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας η τήρηση ή παραβίαση των μέτρων
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοπαρτι Άλιμος: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας η τήρηση ή παραβίαση των μέτρων

Κορονοπαρτι Άλιμος: Θα ερευνηθούν και βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ

Εισαγγελική έρευνα αναμένεται να διεξαχθεί σύμφωνα με πληροφορίες για το πάρτι που διοργανώθηκε σε παραλιακό club στον Άλιμο, αναφορικά με το εάν παραβιάστηκαν τα περιοριστικά μέτρα για την πρόληψη της COVID-19 και εάν αποτέλεσε εστία εκτεταμένης διασποράς του κορωνοϊού Οι εισαγγελικές αρχές θα εξετάσουν μεταξύ άλλων στοιχείων και τα βίντεο που έχουν ανέβει στο διαδίκτυο, στα οποία φαίνεται ότι στο πάρτυ δεν τηρούνταν τα μέτρα ασφαλείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρχαν και άτομα θετικά στον κορωνοϊό, ενώ τα άτομα που έχουν νοσήσει φέρονται να ξεπερνούν τα 100.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν δημοσιευθεί βίντεο που αποκαλύπτουν τον απίστευτο συνωστισμό που υπήρξε στο beach bar της παραλιακής, όπου εντοπίστηκε συρροή κρουσμάτων. Στα βίντεο φαίνονται άτομα νεαρής ηλικίας να διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλον, αδιαφορώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας. Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, οι νέοι χορεύουν και τραγουδούν σε ένα beach bar που δεν πέφτει καρφίτσα.

Το πάρτι που διοργανώθηκε σε γνωστό beach bar την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου (27/6) επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, στο ύψος του Αλίμου. Σύμφωνα με τους ειδικούς, από το πάρτι στο beach bar καταγράφηκε το φαινόμενο της υπερμετάδοσης, γνωστό στην επιστημονική κοινότητα και ως «super spreading», καθώς θετικά στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν πάνω από 100 άτομα που έδωσαν το «παρών» στο συγκεκριμένο μαγαζί, όπως είπε προ ημερών στο iefimerida.gr ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις