Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα 16χρονου – Κρήτη: Η επίσκεψη στην εντατική και η επικοινωνία με τα μάτια
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα 16χρονου – Κρήτη: Η επίσκεψη στην εντατική και η επικοινωνία με τα μάτια

Μητέρα 16χρονου - Κρήτη: Ο μικρός επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αθήνα σε αγώνες ποδηλασίας

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να εκτιμήσουμε την κατάληξη που θα έχει το 16χρονο αγόρι που τραυματίστηκε μετά από βουτιά που έκανε στη θάλασσα στα Φαλάσσαρνα Χανίων στην Κρήτη, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Ο κ. Χαλκιαδάκης σχολίασε στην ΕΡΤ ότι «ευτυχώς, και ο ναυαγοσώστης και ένας συνάδελφος γιατρός έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και ακινητοποιήθηκε ο αυχένας του. Από τις εξετάσεις, προέκυψε ότι εκτός από τα κατάγματα στην αυχενική μοίρα, βρέθηκε ότι πιθανότατα υπάρχει και κάκωση του νωτιαίου μυελού». «Το παιδί οδηγήθηκε στο χειρουργείο τη Δευτέρα, έγινε μια σπονδυλοδεσία από τον πρώτο αυχενικό μέχρι τον πρώτο θωρακικό σπόνδυλο. Και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και νοσηλεύεται ακόμα», προσέθεσε.

«Είδα το παιδί χθες το απόγευμα. Είχε πολύ καλή επαφή, εργοδυναμικά ήταν σταθερό, δεν είχε πυρετό, είχε μια ευαισθησία στα κάτω άκρα, δεν τα αισθανόταν. Και αυτό έχει μια λογική καθώς υπάρχει κάκωση στον νωτιαίο μυελό δικαιολογώντας αυτή τη συμπτωματολογία. Τώρα θα περιμένουμε να δούμε την εξέλιξη, τα άνω άκρα ευτυχώς έχουν κινητικότητα, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε ποια θα είναι η κατάληξη όσο αφορά στα κάτω άκρα», κατέληξε.

Τα λόγια της μητέρας του μετά την επίσκεψη στην εντατική

«Τον είδα τον μικρό στην εντατική. Είναι καλά. Μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε. Βέβαια, λόγω της τραχειοστομίας δεν μπορούσε να μου μιλήσει, αλλά έτσι με τα χείλια, με τα μάτια είπαμε αρκετά πράγματα», ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «ΚΡΗΤΗ TV» η μητέρα του 16χρονου. «Το χειρουργείο πήγε πολύ καλά, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι κουνάει. Υπάρχει μία βλάβη στον νωτιαίο μυελό, η οποία είναι πολύ μεγάλη. Τώρα το μέγεθος θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή», προσέθεσε. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στο neakriti, ο 16χρονος ποδηλάτης μέσα στις επόμενες εβδομάδες επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε αγώνες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις