Περιφέρεια Αττικής: Πολιτιστικό καλοκαίρι

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Περιφέρεια Αττικής: Πολιτιστικό καλοκαίρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Περιφέρεια Αττικής: «Με πράξεις στηρίζουμε την πολιτιστική επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά-Covid εποχή»

05.07.2021 | 09:20

Το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττικής συνεχίζεται με παραστάσεις και συναυλίες εκ του σύνεγγυς, σηματοδοτώντας έτσι την επιστροφή στους ρυθμούς κανονικότητας που τόσο μας έλειψαν την περίοδο των περιοριστικών μέτρων. Ο Ιούλιος ξεκίνησε γεμάτος από ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά προσεγμένες εκδηλώσεις που προσφέρει η Περιφέρεια -με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγούς την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού-Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα- στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής, τις οποίες μπορούν να απολαύσουν οι πολίτες δωρεάν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: «Με πράξεις στηρίζουμε την πολιτιστική επανεκκίνηση της Αττικής στην μετά-Covid εποχή. Βούληση της Περιφέρειας είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής ταυτότητας της Αττικής, η στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού, που δοκιμάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας, καθώς και η προσφορά πολιτιστικών αγαθών, υψηλής ποιότητας στους πολίτες, πάντα υπό την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων».

Αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις η Περιφέρεια Αττικής εντάσσει μοναδικές παραστάσεις στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης:

  • Στις 5 Ιουλίου σε Ίλιον και Σπέτσες θα απολαύσουμε αντίστοιχα στο Θέατρο Πάρκο Τρίτση την μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο και στο Μουσείο Μπουμπουλίνας τις «ΑΘΑΝΑΤΕΣ (ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ – ΜΑΝΤΩ)», της Τάνιας Χαροκόπου.
  • Η μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο θα ανέβει και στις 8 Ιουλίου στο Πάρκο Αναψυχής στη Ραφήνα.
  • 10 και 11 Ιουλίου στο Αττικό Άλσος – Θέατρο «Κατίνα Παξινού» θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Δημοσθένη Σταυριανού «ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και η θεατρική παράσταση «ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ» με το Λάμπρο Τσάγκα.
  • Στο Θέατρο Δροσίνη στον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στις 12 Ιουλίου θα απολαύσουν όσοι δεν πρόλαβαν στον Αττικό Άλσος τη συναυλία του Δημοσθένη Σταυριανού «ΜΕ ΓΛΩΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» και στις 14 Ιουλίου στο Θεατράκι Άλσος Θεογνίδος τη μουσική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΓΚΩ», με τη Γεωργία Ζώη και το Γιώργο Σίσκο.
  • Το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου ολοκληρώνεται στη Μονή Δαφνίου στο Χαϊδάρι στις 21:00 με την «ΩΔΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» του Ζαχαρία Ρόχα.
Exit mobile version