Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 52χρονη Ουκρανή – Χρήστος Παππάς: “Γιατί δεν ειδοποίησα τις Αρχές”
ΕΛΛΑΔΑ

52χρονη Ουκρανή – Χρήστος Παππάς: “Γιατί δεν ειδοποίησα τις Αρχές”

52χρονη Ουκρανή - Χρήστος Παππάς: "Δεν ειδοποίησα τις Αρχές γιατί τον σέβομαι και δεν ήθελα να του δείξω περιφρόνηση"

Στον ισχυρισμό της ότι ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής ήταν περαστικός από το σπίτι της στου Ζωγράφου και ότι δεν τον φιλοξενούσε, επιμένει η 52χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία, Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, έδωσε όμως στην έφεση αναστέλλουσα δύναμη και η 52χρονη αφέθηκε ελεύθερη. Υποστήριξε ότι επρόκειτο περί μιας κοινωνικής – εθιμοτυπικής επίσκεψης του Χρήστου Παππά στο σπίτι της. Ήταν προσωρινή η παραμονή του στο διαμέρισμα, και ούτε κοιμήθηκε ούτε διέμεινε ποτέ εκεί μόνιμα.

“Ήθελε λίγο να φρεσκαριστεί”

Μιλώντας στο OPEN, η 52χρονη ισχυρίστηκε πως ο φυγόποινος χρυσαυγίτης πήγε στο σπίτι προκειμένου να “φρεσκαριστεί” και υποστήριξε ότι τον άφησε να μπει μέσα από… περιέργεια. Σε ερώτημα γιατί δεν κάλεσε τις Αρχές απάντησε πως δεν μπορούσε από σεβασμό στο πρόσωπό του καταδικασμένου υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης. “O άνθρωπος ήτανε να φύγει, κάποια στιγμή θα έτρωγε και θα έφευγε. Μεσολάβησαν… 3 ώρες; Μπορεί να ήταν 3μιση. Ήθελε λίγο να φρεσκαριστεί, να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε και να φύγει”, είπε.

Σε ερώτηση γιατί δεν τον έδιωξε εξαρχής από το σπίτι όταν αυτός της χτύπησε την πόρτα (εφόσον και εκείνη γνώριζε πως καταζητείται από τις Αρχές) η 52χρονη απάντησε: “Θα μπορούσα εγώ να του κλείσω έτσι την πόρτα κατάμουτρα και να πω “φύγε”; Δεν το ήθελα. Ήθελα να δω τι γίνεται. Ήθελα να μάθω. Άσχετα που δεν μου μίλησε για τίποτα”.

“Κάποιος τηλεφώνησε στις Αρχές – Δεν το έκανα εγώ από σεβασμό”

Η 52χρονη υποστήριξε πως οι Αρχές βρήκαν τον Παππά στο σπίτι της επειδή κάποιος τους τηλεφώνησε. Παράλληλα η ίδια σημείωσε πως δεν ενημέρωσε την Αστυνομία από… σεβασμό στο πρόσωπο του χρυσαυγίτη. “Κάποιος τηλεφώνησε, προφανώς τον είδανε και τηλεφωνήσανε. Υπήρχε πληροφορία ότι βρίσκεται εδώ… Εγώ είμαι νομοταγής άνθρωπος. Έπρεπε να καλέσω τις αρχές. Γιατί δεν το έκανα; Δεν φοβήθηκα ότι θα μου κάνει κάτι προς Θεού, αλλά δεν ήθελα τον άνθρωπο που σέβομαι, να του δείξω περιφρόνηση” σημείωσε.

Ποια είναι η 52χρονη

Η 52χρονη είναι Ελληνίδα υπήκοος, με καταγωγή από την Ουκρανία, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Μάλιστα, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα”. Η υποψηφιότητά της είχε προκαλέσει και αντιδράσεις σε εθνικιστικές οργανώσεις, που δεν είδαν με πολύ καλό μάτι μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, γεννημένη το 1969 στην Ουκρανία, η οποία πολιτογραφήθηκε στην Ελλάδα με το ΦΕΚ Β’ 2026 της 13ης Ιουνίου του 2017, που φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρέτη. Η 52χρονη ήταν μέλος του κόμματος και θερμή υποστηρικτής των απόψεων της Χρυσής Αυγής και έμενε στην οδό 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, όπου έγινε και η σύλληψη του Παππά. Μάλιστα, στο μπαλκόνι του σπιτιού της φιγουράρει και μια ελληνική σημαία.

Μια κάτοικος στην περιοχή του Ζωγράφου ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης του Χρήστου Παππά και περιέγραψε πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα. Σε ερώτηση για το εάν είδε τον καταδικασμένο χρυσαυγίτη, απάντησε ότι “τον είδα τον Χρήστο Παππά. Τον πήραν και τον ‘μπουζούριασαν’. Η είσοδος των αστυνομικών έγινε από την κεντρική πόρτα”.

Σχετικά με την 52χρονη που τον φιλοξενούσε, η αυτόπτης μάρτυρας υποστήριξε ότι “ήταν κλειστός άνθρωπος. Την έβλεπα πρωί βράδυ που πήγαινε βόλτα τον σκύλο. Μιλούσαμε, αλλά δεν είχα δει κανέναν άνδρα όλο αυτό το διάστημα. Ήταν παντρεμένη, αλλά ο σύζυγός της πέθανε πριν από περίπου έναν χρόνο. Τους τελευταίους μήνες έδειχνε σαν να είναι ένοχη, σαν κάτι να είχε και δεν μου άρεσε ο τρόπος της. Κάτι μου έλεγε αυτό το πράγμα. Δεν μιλούσε εύκολα, δεν έβγαζε κουβέντα εύκολα”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις