Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές: Συνελήφθη Ρουμάνος πορτοφολάς
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές: Συνελήφθη Ρουμάνος πορτοφολάς

Κλοπές: Μεταμφιεζόταν με περούκες από χτύπημα σε χτύπημα και προτιμούσε τους επιβάτες προαστιακού και μετρό από και προς το αεροδρόμιο.

Τον έψαχναν για καιρό μικρές ομάδες αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας του Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι καταγγελίες διαδέχονταν η μία την άλλη από επιβάτες του προαστιακού ή του Μετρό, οι οποίοι, είτε είχαν αφιχθεί και κατευθύνονταν στον προορισμό τους είτε με τον προαστιακό η το Μετρό, έφθαναν στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν αεροπορικώς. Οι καταγγελίες σχεδόν ταυτόσημες, με κάποιες παραλλαγές, αλλά με ίδιο αποτέλεσμα. Όλα τα θύματα είχαν «χάσει» την τσάντα τους, τις αποσκευές τους ή τα πορτοφόλια τους σε αυτή την διαδρομή. Από το Κορωπί στο αεροδρόμιο ή το αντίστροφο. Από το Αεροδρόμιο στο Κορωπί. Οι ομάδες της Ασφάλειας Αερολιμένα, που συστήθηκαν, προσέγγισαν τον δράστη των κλοπών και μία από αυτές τον ακινητοποίησε και τον συνέλαβε επί τόπου, στην αποβάθρα του Προαστιακού στο Κορωπί.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Πρόκειται για έναν 46χρονο Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος εικονιζόταν στα βίντεο να προχωρά ακάθεκτος σε «ώρα δράσης» στις αποβάθρες, βγάζοντας εν κινήσει το μπουφάν του! Δεν ήταν επειδή… ζεσταινόταν, αλλά για να καλύπτει με αυτό επιφάνειες πάνω από πορτοφόλια τσάντες σακ βουαγιάζ και να τα ξαφρίζει. Όμως, υπήρχε και κάτι άλλο. Τον «έβλεπαν» στα βίντεο με διαφορετικό… λουκ κάθε φορά. Τι συνέβαινε; Απλά, είχε στη διάθεσή του περούκες με διαφόρων χρωμάτων μαλλιά και τα φορούσε στο κεφάλι, ανάλογα…

Ο τρόπος δράσης

Για την επιτυχία της σύλληψης του Ρουμάνου «μακρυχέρη», η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι «συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες, στο Σταθμό του Προαστιακού “Κορωπί”, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, 46χρονος αλλοδαπός για κλοπές κατ’ εξακολούθηση». Στη συνέχεια εξιστορεί την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί σε χώρους κίνησης που θεωρούνται από τους καθρέπτες της χώρας για την ομαλή και άνετη κίνηση τουριστών.

«Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών από επιβάτες, στους Σταθμούς του Προαστιακού “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” και “Κορωπί”, συστήθηκαν ειδικές ομάδες αστυνομικών από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίες μετά από ενδελεχή έρευνα και εκτεταμένες αναζητήσεις, ταυτοποίησαν τον δράστη τον κλοπών, τον εντόπισαν στο Σταθμό του Προαστιακού “Κορωπί” και τον συνέλαβαν.

Με το πρόσχημα της βοήθειας

Όπως διαπιστώθηκε, ο ανωτέρω κατηγορούμενος αφαιρούσε πορτοφόλια από επιβάτες των συρμών προαστιακού και μετρό και συγκεκριμένα κατά την επιβίβαση αυτών, δημιουργώντας εικονικό συνωστισμό, καθώς επίσης και με το πρόσχημα παροχής βοήθειας. Δρούσε μεθοδικά και οργανωμένα και πραγματοποιούσε κατόπτευση του χώρου για εντοπισμό του θύματος, φέροντας μπουφάν με σκοπό την στιγμή της αφαίρεσης των αντικειμένων να αποκρύπτει το χέρι του με αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις πραγματοποιούσε αναλήψεις χρηματικών ποσών, με χρήση των κλεμμένων τραπεζικών καρτών από διάφορα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων (Α.Τ.Μ.)». Σε έλεγχο, που έγινε όταν ακινητοποιήθηκε, ο ανωτέρω κατηγορούμενος από τους αστυνομικούς, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, ανδρικό πορτοφόλι και ζευγάρι γυαλιών.

Τα κλοπιμαία

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε διαμέρισμα του κατηγορούμενου στην Αθήνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 1.310 ευρώ το χρηματικό ποσό των 1.263.000 λιρών Λιβάνου, το χρηματικό ποσό των 25 δολαρίων Η.Π.Α., το χρηματικό ποσό των 2.60 κορωνών Τσεχίας, πλήθος κοσμημάτων-τιμαλφών, 3 γυναικεία πορτοφόλια, 4 κινητά τηλέφωνα, 11 τσάντες-τσαντάκια διαφόρων χρωμάτων, τσαντάκι μέσης, 2 περούκες, 7 ζευγάρια γυαλιά ηλίου, ζευγάρι γυαλιά οράσεως, 2 φορητοί φορτιστές power bank και ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο, φωτογραφική μηχανή, 3 κουρευτικές μηχανές.

Από την έρευνα, εξιχνιάστηκαν, έως τώρα μόνο, συνολικά τέσσερρις περιπτώσεις κλοπών από επιβάτες, στους Σταθμούς του Προαστιακού “Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών” και “Κορωπί”, από τους οποίους αφαίρεσε πορτοφόλια, χρηματικά ποσά, ταξιδιωτικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα. Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις