Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γαλλίδα Χανιά: Το ιατροδικαστικό πόρισμα
ΕΛΛΑΔΑ

Γαλλίδα Χανιά: Το ιατροδικαστικό πόρισμα

Γαλλίδα Χανιά: Θερμοπληξία και σωματική εξάντληση κάτω από τον καυτό ήλιο οι αιτίες θανάτου της 29χρονης τουρίστριας.

Από θερμοπληξία σε ημέρα με υψηλότατες θερμοκρασίες και σωματική εξάντληση, οφείλεται, σύμφωνα με την πρώτη προσέγγιση του ιατροδικαστή, ο τραγικός θάνατος της 29χρονης Γαλλίδας περιπατήτριας, κοντά στο Ελαφονήσι των Χανίων. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες που φέρνει στο φως το Αlphafreepress, αυτό είναι το πρώτο συμπέρασμα του ιατροδικαστή ο οποίος προχώρησε στη νεκροψία του πτώματος της άτυχης τουρίστριας, αποκλείοντας έτσι και την εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας, αλλά και αυτή του ατυχήματος. Ο ίδιος, σύμφωνα με τις ίδιες αποκαλυπτικές πληροφορίες του Alphafreepress, μετέφερε στους αξιωματικούς των Χανίων, που ερευνούν τη σοβαρή υπόθεση-υπήρξε και έντονο ενδιαφέρον από τη γαλλική πρεσβεία- ότι η Βάιολετ, που περνούσε ονειρικές στιγμές στο νησί, λύγισε στη διάρκεια της επιστροφής της για το οίκημα που είχε νοικιάσει από τον καύσωνα και τη σωματική εξάντληση.

Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ήδη από την αυτοψία της Ασφάλειας Χανίων φαίνεται να είχε αποκλειστεί από την αυτοψία νωρίτερα η εκδοχή του ατυχήματος καθώς στο σημείο όπου βρέθηκε δεν παρατηρήθηκαν ίχνη συρσίματος που θα είχαν μείνει στο έδαφος. Αλλά και δεν έφερε τραύματα που να συνάδουν με χτυπήματα από άλλο άτομο. Μέσα στην τσάντα της άτυχης Βάιολετ βρέθηκε ένα μπουκάλι μισογεμάτο με νερό. Βέβαιο είναι ότι η έρευνα θα συνεχισθεί και για να γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες του θανάτους της Γαλλίδας καθώς και από τις εξετάσεις αναμένεται να προκύψει αν έπασχε από κάτι παθολογικό. Πλήρη εικόνα του τι συνέβη θα έχει η Αστυνομία που χειρίζεται την έρευνα με την παράδοση και της γραπτής ιατροδικαστικής έκθεσης, που αναμένεται άμεσα.

Τι είναι η θερμοπληξία

Για να γνωρίζουμε, η θερμοπληξία (heatstroke) είναι η υπερθέρμανση (υπερθερμία) του σώματος, δηλαδή αύξηση της θερμοκρασίας του, η οποία μπορεί να ανέβει σε υψηλά και επικίνδυνα επίπεδα. Η θερμοπληξία είναι μια βαριά και επείγουσα κλινική κατάσταση, που εμφανίζεται συνήθως σε περιόδους καύσωνα και προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένα και εξασθενημένα άτομα. Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας μπορεί να μοιάζουν με αυτά της καρδιακής προσβολής ή του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αντιμετώπιση της θερμοπληξίας απαιτεί γρήγορο δρόσισμα του σώματος για να χαμηλώσει η υψηλή θερμοκρασία του. Ο πάσχων πρέπει να μεταφερθεί σε δροσερό μέρος και να του ριχθεί άφθονο νερό ή να δροσιστεί με ένα πανί βουτηγμένο σε κρύο νερό. Πρέπει ωστόσο να υπάρχει και προδιάθεση. Επιρρεπείς σε θερμοπληξία, εκτός από τα ηλικιωμένα άτομα, είναι οι ασθενείς που παίρνουν αγγειοδιασταλτικά και διουρητικά φάρμακα. Για τον λόγο αυτό αναφέρθηκε πάρα πάνω ότι θα διερευνηθεί και να έπασχε από κάποια άλλη πάθηση και σ αυτό θα βοηθήσει το ιατρικό ιστορικό της αλλά και η οικογένειά της με την οποία ήταν πολύ δεμένη.

Το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της άτυχης Γαλλίδας, είχαν χαθεί από το μεσημέρι της 24ης Ιουνίου και η σορός της βρέθηκε σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Ελαφονήσι, αρκετές ημέρες αργότερα. Οι αρχές εντόπισαν και το αυτοκίνητο της κοπέλας, στο οποίο υπήρχε ένα GPS και μια βαλίτσα ενώ στο σημείο της αναζήτησης βρέθηκε και ένα smart watch με στρας που φέρεται πως της ανήκε. Η 29χρονη είχε έρθει στην Κρήτη μόνη της για διακοπές πριν από μια εβδομάδα ενώ ήταν και περιπατήτρια.

Σχεδίαζε να αναχωρήσει από το νησί για την πατρίδα της στις 28 Ιουνίου. Αυτό δεν έγινε και στην Γαλλία σήμανε συναγερμός από τους οικείους της.  Σύμφωνα με πληροφορίες, που υπήρχαν ήδη, η 29χρονη στη διάρκεια της πεζοπορίας κάτω από τον καυτό ήλιο, εξαντλήθηκε και έχασε τον προσανατολισμό της. Η νεαρή γυναίκα βρέθηκε πεσμένη ανάσκελα, ενώ από την πρώτη κιόλας εικόνα δεν φαινόταν να είχε χτυπήματα ούτε από επίθεση. Εκτιμάται από τους αρμόδιους ότι η 29χρονη ακολούθησε ένα δύσβατο μονοπάτι, που συνδέει παράκτια την Παλαιόχωρα με το Ελαφονήσι, απ’ όπου εξέπεμψε και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

Ανέβασε φωτογραφία

Η γυναίκα έκανε το μπάνιο της, έστειλε μια φωτογραφία στις 11:30 το πρωί της 24ης Ιουνίου στη μητέρα της και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής για εκεί που είχε αφήσει το αυτοκίνητό της. Η 29χρονη Γαλλίδα έφτασε μόνη της στα Χανιά στις 21 Ιουνίου, προκειμένου να απολαύσει ολιγοήμερες διακοπές. Η ίδια νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πήγε σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία. Είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανέβαζε φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή.

Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Αυτά όμως συνέβησαν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Έκτοτε τα ίχνη της χάθηκαν. Η οικογένειά της επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί της χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Η 29χρονη είχε κανονίσει να αναχωρήσει στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της. Η οικογένειά της, με τη συνδρομή των Γαλλικών Αρχών, ενημέρωσαν την τοπική ΕΛ.ΑΣ. που ξεκίνησε αμέσως μία μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό της νεαρής τουρίστριας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις