Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

01

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρήστος Παππάς φυλακή: Έφτασε στο κελί ο υπαρχηγός της ΧΑ – Ποιος τον “πρόδωσε”
ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Παππάς φυλακή: Έφτασε στο κελί ο υπαρχηγός της ΧΑ – Ποιος τον “πρόδωσε”

Χρήστος Παππάς φυλακή: Ο Χρήστος Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό στις φυλακές του Δομοκού

Στις φυλακές Δομοκού μαζί με τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες βρίσκεται ο “νούμερο δύο” της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Χρήστος Παππάς. Ο 59χρονος, ο οποίος συνελήφθη χτες από την Αντιτρομοκρατική στου Ζωγράφου και αφού οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, μετήχθη το απόγευμα στις φυλακές Δομοκού όπου παρελήφθη από τους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, η κλούβα που τον μετέφερε, αφίχθη στο σωφρονιστικό ίδρυμα ένα λεπτό μετά τις 6 το απόγευμα. Τη συνόδευαν τρία περιπολικά της αστυνομίας και ένα τζιπ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης έδωσε ήδη μια πρώτη συνέντευξη στον διευθυντή των φυλακών και στην συνέχεια οδηγήθηκε σε ειδικό χώρο, όπως προβλέπεται από τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, όπου θα παραμείνει απόψε και για μία εβδομάδα ή 14 μέρες, ενώ παράλληλα θα υποβληθεί σε μοριακά τεστ και αναλύσεις για Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παππάς εξέφρασε την επιθυμία να διαμείνει μαζί με τον Γιάννη Λαγό, αλλά αυτό θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες, αφού σταθμιστούν όλοι οι παράγοντες, προκειμένου να διατηρηθούν ισορροπίες μέσα στη φυλακή.

Πάντως, και ο ειδικός χώρος που θα κρατηθεί προσωρινά ο Χρήστος Παππάς, βρίσκεται επίσης στην πτέρυγα που βρίσκονται και τα άλλα φυλακισμένα μέλη της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται, ότι στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται οι καταδικασθέντες χωρίς αναστολή πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην του Αρτέμη Ματαθαιόπουλου, που κρατείται όπως και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, στις φυλακές Μαλανδρίνου. Το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών.

Η μεταφορά του από τη ΓΑΔΑ στο Εφετείο έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τζιπ της αντιτρομοκρατικής. Ο Χρήστος Παππάς οδηγήθηκε στον 4ο όροφο.

Δικηγόρος Χρήστου Παππά: “Ήταν περαστικός από το σπίτι που τον συνέλαβαν – Ήθελε να παραδοθεί”

“Ήθελε να παραδοθεί”, ανέφερε σε δήλωσή του για τον φυγόποινο μέχρι χθες το βράδυ εντολέα του ο συνήγορος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης και πρόσθεσε πως όλο αυτό το διάστημα “νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα”. Όπως υποστήριξε ο κ. Σταυριανάκης, ο Χρήστος Παππάς “ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός από το συγκεκριμένο σπίτι. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Ήθελε να παραδοθεί, μου είχε στείλει μαθαίνω ένα γράμμα αλλά δεν το έχω πάρει ακόμα, ακόμη δεν ξέρω κάτι παραπάνω. Νομίζω πως βρισκόταν στην Αθήνα”.

Ποια είναι η 52χρονη γυναίκα που τον έκρυβε

Εντοπίστηκε στο σπίτι μιας 52χρονης γυναίκας, Ουκρανικής καταγωγής, ομοϊδεάτισσα του υπ’ αριθμόν δύο της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε ενεργό πολιτική δράση στον συγκεκριμένο χώρο. Πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσενίτσκα, η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη “Ελληνική Αυγή για την Αθήνα”. Η υποψηφιότητά της είχε προκαλέσει και αντιδράσεις σε εθνικιστικές οργανώσεις, που δεν είδαν με πολύ καλό μάτι μια γυναίκα ουκρανικής καταγωγής να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής.

Ποιος πρόδωσε τον Χρήστο Παππά- Το τηλεφώνημα του αγνώστου, οι έρευνες στα σκουπίδια και οι σακούλες με τα ψώνια

Κομβικό σημείο στην επιχείρηση εντοπισμού του Χρήστου Παππά φαίνεται πώς ήταν ένα τηλεφώνημα. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αστυνομικών που αναγνώστηκαν στο δικαστήριο, στις 8 χθες το βράδυ έγινε ένα τηλεφώνημα στην αστυνομία στο οποίο άγνωστος ενημέρωνε ότι η 52χρονη “κρύβει στο σπίτι της τον Χρήστο Παππά της Χρυσής Αυγής”. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα- και τους 9 μήνες- κρυβόταν στο συγκεκριμένο σπίτι, χωρίς να βγαίνει καθόλου, καθώς είχαν ερευνήσει όλες τις πληροφορίες για χώρες του εξωτερικού, μοναστήρια και άλλα ενδεχόμενα κρησφύγετα, χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ίχνος του.

Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι όλες οι πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει κατά καιρούς, όπως για παράδειγμα ότι εχει διαφύγει στη Σερβία, ήταν πληροφορίες που είχε διαρρεύσει ο ίδιος και το περιβάλλον του, ώστε να αποπροσανατολίσει τις αρχές. Διαπίστωσαν επίσης ότι το στενό, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον του ήταν ήρεμο, δείγμα ότι ο Χρήστος Παππάς ήταν σε καλά χέρια. Οι αστυνομικοί άνοιξαν τον κύκλο σε άτομα υπεράνω υποψίας και κυρίως σε μέλη της Χρυσής Αυγής, περίπου 400 άτομα τον αριθμό και λειτουργώντας αφαιρετικά, δηλαδή αν κάποιοι είχαν παιδιά, ήταν παντρεμένοι, είχαν άλλες υποχρεώσεις κτλπ, έφτασαν στα 100.

Το προφίλ της 52χρονης που κίνησε υποψίες

Το προφίλ της 52χρονης Ιρίνα ήταν ένα από αυτά που ταίριαζε. Ήταν χήρα, ζούσε με τη σύνταξη του νεκρού συζύγου της στο σπίτι που της είχε αφήσει αλλά αυτό που κίνησε την υποψία των Αρχών που την παρακολουθούσαν τις τελευταίες δύο ημέρες ήταν ότι έκανε ψώνια περισσότερα του ενός ατόμου, ενώ η Ασφάλεια έψαξε και στα σκουπίδια που πετούσε η ύποπτη. Η 52χρονη που επίσης συνελήφθη και καταδικάστηκε για υπόθαλψη, υποστηρίζει ότι ο 58χρονος ήταν μαζί της μόνο το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει πιστευτό.

Οταν η ΕΛΑΣ εισέβαλε στο σπίτι, βρήκε τον χρσυσαυγίτη φυγά κουρεμένο και με πολλά κιλά παραπάνω, ενώ οι Αρχές αναρωτιούνται εάν το “διαζύγιο”, μεταξύ των μελών της Χρυσής Αυγής είναι εικονικό, με δεδομένο ότι η Ιρίνα ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη, για τον δήμο Αθηναίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Καθημερινή, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες έφτασε στην αστυνομία πληροφορία, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό του Παππά. Ωστόσο, από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο, επισημαίνοντας ότι η σύλληψη ήταν προϊόν έρευνας. Τέλος, από το κρησφύγετο του Παππά έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ τα οποία έχουν μεταφερθεί στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις