Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Αληθεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύεται συχνά πυκνά τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από τον ΣΥΡΙΖΑ; Πάντως ο κ. Χουλιαράκης υπήρξε εκ των προσώπων που πήραν θετικό πρόσημο στην θητεία τους ανεξάρτητα με το αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ τον έβλεπαν με μισό μάτι.

Ο Γιάννης Ντσούνος

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Στον σκυλάκο του Μεγάρου Μαξίμου πήγε ένα δώρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δώρισε στον δήμαρχο της συμπρωτεύουσας ένα συλλεκτικό ρολόι από την σειρά για τους εορτασμούς της επετείου του 1821.

Δείπνο σε υπουργούς

Σε δείπνο με αρκετούς υπουργούς παρακάθισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για την επένδυση του Ελληνικού. Παρόντα ήταν και αρκετά στελέχη της Lamda Development, που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κ.κ. Σταϊκούρα, Γεωργιάδη, Παπαθανάση, Γεραπετρίτη, Σκέρτσο, αλλά και την κα Μενδώνη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την επένδυση που ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην χώρα. Το μενού, από ό,τι μάθαμε, είχε ψάρι και λευκό κρασί.

Επίσημη ανακοίνωση

Μπορεί όλοι να γνωρίζουμε ότι η Φώφη Γεννηματά θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο οι επίσημε ανακοινώσεις αργούν ακόμη. Όπως μαθαίνουμε η κα Γεννηματά θα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της στην επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στις 3 Σεπετεμβρίου. Τελικά όλοι ΚΙΝΑΛ ονομάζονται, αλλά όλοι ΠΑΣΟΚ θέλουν να λέγονται μου φαίνεται.

 

 

Χωρίς τυμπανοκρουσίες

Δύο χρόνια συμπληρώνει η ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας, όπως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός. Ωστόσο η επέτειος δεν θα περιλαμβάνει καμία γιορτή και καμία ειδική τελετή, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να εκπέμψουν μήνυμα συνέχισης της δουλειάς και του κυβερνητικού έργου και όχι μήνυμα πανηγυρισμών και εφησυχασμού.

Αποκαλυπτήρια

Τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι έγιναν πριν λίγες ημέρες σε χώρο δίπλα στην πρεσβεία της Ινδίας. Στα αποκαλυπτήρια παραβρέθηκαν ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου, που παραμένει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Ελλάδας-Ινδίας.

 

 

Επανεκλογή

Την επανεγκλογή του Δημήτρη Κουτσούμπα στην θέση του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ αποφάσισε η κεντρική επιτροπή του κόμματος. Συγχαρητήρια να πούμε στον κ. Κουτσούμπα, αλλά μάλλον η απόφαση ήταν αναμενόμενη.

 

 

Τρέχει παντού

Ο λόγος για τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, που πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην Λήμνο με αλιευετικό σκάφος για να κάνει αυτοψία και να ενημερωθεί από τους επιστήμονες για το φαινόμενο του ευτροφισμού που παρατηρείται στην επιφάνεια της θάλασσας. Πολύ τρέχει ο υφυπουργός και μπράβο του, γιατί η αλήθεια είναι ότι από τα γραφεία δεν λύνονται όλα τα προβλήματα.

 

 

Συνύπαρξη

Σε κοινή εκδήλωση για Επαναστατικά Συντάγματα βρέθηκαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η εκδήλωση έγινε στον υπαίθριο χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στο Άστρος της Αρκαδίας.

 

 

Μουσείο στο Προεδρικό

Ένα μικρό μουσείο θα δημιουργηθεί στο εσωτερικό του Προεδρικού Μεγάρο . Η πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την πρόθεση να δημιουργηθεί ένας τέτοιος χώρος, στον οποίο θα εκτίθενται όλα τα δώρα που έχει λάβει κατά την διάρκεια της θητείας της. Ο χώρος θα αρχίσει να διαμορφώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα είναι επισκέψιμος για τους πολίτες μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις