Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

06

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σαντιγί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή
PLUS

Σαντιγί χωρίς μίξερ: Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή

Σαντιγί χωρίς μίξερ: Φτιάξτε τη πανεύκολα και οικονομικά

Είτε σκέτη είτε με φρούτα, η σαντιγί είναι ένας λευκός παράδεισος και τίποτα δεν μπορεί να την αντικαταστήσει. Το να αγοράζει όμως από το super market δεν αξίζει ούτε ποιοτικά ούτε οικονομικά, από τη στιγμή που μπορείς να τη φτιάξεις μόνος/η σου. Και ας πούμε ότι έχεις όλη την καλή διάθεση να μπεις στη διαδικασία, αλλά δεν έχεις μίξερ που είναι απαραίτητο. Σου έχουμε καλά νέα. Υπάρχει ένας τρόπος να φτιάξεις συνταγή χωρίς να χρειαστεί μίξερ! Πώς; Η προφανής απάντηση είναι ότι «χτυπάς» τα υλικά στο χέρι. Μπορεί τη δύσκολη δουλειά να μη τη γλιτώνεις, αλλά υπάρχουν τρόποι να να επιταχύνεις τη διαδικασία. Δες παρακάτω:

 1. Πρέπει να «κρυώσεις» οτιδήποτε χρησιμοποιήσεις

Η κρύα κρέμα γάλακτος μετατρέπεται πιο εύκολα σε σαντιγί. Έτσι φρόντισε να την έχεις αφήσει να κρυώσει καλά. Εκτός από την κρέμα, στο ψυγείο πρέπει να βάλεις και το μπολ, αλλά και το σύρμα που θα χρησιμοποιήσεις.

2. Βάλε στο τέλος τη γλυκαντική ουσία

Καλό είναι να προσθέσεις τη ζάχαρη, το σιρόπι, το μέλι ή ο,τι άλλο χρησιμοποιήσεις αφού η σαντιγί έχει αποκτήσει την επιθυμητή πυκνότητα. Το ίδιο ισχύει αν προσθέσεις βανίλια, μπαχαρικά ή αιθέρια έλαια. Τα ρίχνεις όλα αφού η σαντιγί πήξει.

3. Αν δεν έχεις σύρμα, χρησιμοποίησε πιρούνι

Προφανώς θα σου πάρει περισσότερη ώρα αφού, ως μικρότερη επιφάνεια, εγκλωβίζει λιγότερο αέρα, αλλά τη δουλειά σου θα την κάνεις Extra tip: Το κόλπο με το βάζο Δεν έχεις μίξερ, δεν έχεις σύρμα και όλα τα πιρούνια είναι για πλύσιμο (ή τέλος πάντων βαριέσαι να το κάνεις με πιρούνι). Κανένα πρόβλημα.

Θα χρειαστείς:

1. άδειο βαζάκι από μαρμελάδα

2. φελλό (ιδανικά από μπουκάλι με λευκό κρασί ώστε να αποφύγεις τον χρωματισμό)

Ρίξε στο βαζάκι κρέμα γάλακτος γεμίζοντας το μέχρι τη μέση, ρίξε τον φελλό, κλείσε καλά το βάζο με το καπάκι του και χτύπα με δύναμη και ταχύτητα μέχρι η κρέμα να γίνει σαντιγί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις