Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

27

Απριλίου 2025

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μητσοτάκης Τατάρ: Μια τυχαία συνάντηση
ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης Τατάρ: Μια τυχαία συνάντηση

Μητσοτάκης Τατάρ: Η «συνάντηση» Μητσοτάκη - Τατάρ έγινε σε κουζίνα ξενοδοχείου στη διάρκεια του προγεύματος, αναφέρουν τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σε κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες «διασταυρώθηκαν» ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ. Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, συνάντηση έγινε την ώρα του προγεύματος. Όπως αναφέρουν, ο κ. Τατάρ επανέλαβε τη θέση του περί λύσης δύο κρατών στον Έλληνα Πρωθυπουργό και του υπενθύμισε «τα άδικα εμπάργκο κατά των Τουρκοκυπρίων». Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως μόνο μια ομοσπονδιακή λύση μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στη «διασταύρωσή του», όπως τη χαρακτήρισε, με τον κ. Τατάρ. «Δεν συναντήθηκα με τον Τατάρ, διασταυρωθήκαμε για δύο λεπτά και του είπα πως η λύση των δύο κρατών δεν θα μας πάει πουθενά. Οταν ο κ. Τατάρ μιλάει για δύο κράτη, κανείς στην Ευρώπη δεν τον ακούει, σταματάει η συζήτηση. Ας βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο. Το πλαίσιο των σχέσεων μας με την Τουρκία μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ξεκάθαρο», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις