Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

02

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Δογιάκη: Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία – Ο Αναγνωστόπουλος, οι φήμες και η απάντηση
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Δογιάκη: Το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία – Ο Αναγνωστόπουλος, οι φήμες και η απάντηση

Κηδεία Δογιάκη: Στην Κάντζα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του Σταύρου Δογιάκη

Στην Κάντζα έγινε το απόγευμα της Παρασκευής η κηδεία του Σταύρου Δογιάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Τρίτη σε δασώδη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σε στενό κύκλο και χωρίς να μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη, συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 53χρονο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη της διάσημης ταβέρνας “Κρητικός”, που έβαλε τέλος στη ζωή του. Η οικογένειά του ζήτησε αντί για στεφάνια να γίνουν δωρεές στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Η αυτοκτονία και τα σημειώματα

Ο 53χρονος εντοπίστηκε νεκρός, από περιπατητές, με τραύμα από πυροβόλο όπλο λίγο πριν τις 17:00 το απόγευμα της Τρίτης σε δασώδη περιοχή κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού στην Αγία Παρασκευή. Αυτοπυροβολήθηκε με δύο σφαίρες, η πρώτη τον βρήκε στην καρδιά και η δεύτερη στο κεφάλι.

Είχε να δώσει σημάδια ζωής από τα ξημερώματα της Δευτέρας, ενώ στο σπίτι του είχε αφήσει σημείωμα με υπόνοιες αυτοκτονίας, ορίζοντας ως κληρονόμο και διαχειριστή των οικονομικών του τον αδερφό του. Μαζί ήταν ιδιοκτήτες της ταβέρνας “Κρητικός” στην Κάντζα. Στο αυτοκίνητο του Δογιάκη βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα σύμφωνα με το protothema.gr, με το οποίο ο αυτόχειρας ζητά συγγνώμη από τον αδερφό του γιατί τον στεναχώρησε. Από το πρώτο σημείωμα που είχαν εντοπίσει, οι Αρχές συνέκλιναν στο συμπέρασμα πως ο θάνατός του προήλθε από αυτοχειρία, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τον ιατροδικαστή.

“Δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση”

Ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας που φρόντιζε την μητέρα του τα ξημερώματα της Δευτέρας, φαίνεται ότι ήταν η τελευταία επικοινωνία του Σταύρου Δογιάκη που έκτοτε δεν έδωσε σημάδια ζωής. Στο μήνυμα ρωτούσε αν η μητέρα του ήταν καλά και αν είχε πάρει την φαρμακευτική της αγωγή. Την Κυριακή είχε πάει σε γάμο με φίλους και συνεργάτες και τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με μαρτυρίες επέστρεψε στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά. Άτομα από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση.

Τη Δευτέρα ο αδερφός του 53χρονου ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνιση ενώ άμεσα κινήθηκαν και οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του missing alert με το “Χαμόγελο του Παιδιού” να προχωράει “στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του ενήλικου κατόπιν αιτήματος του οικογενειακού του περιβάλλοντος, καθώς συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο”.

Ο Σταύρος Δογιάκης μαζί με τον αδελφό του ήταν οι ιδιοκτήτες της επιτυχημένης ταβέρνας “Κρητικός” στην Κάντζα, η οποία ήταν γνωστή όχι μόνο για το φαγητό της αλλά και για την “επώνυμη” πελατεία της. Ανάμεσα στους θαμώνες του μαγαζιού: υπουργοί, επιχειρηματίες, σχεδιαστές μόδας και εκπρόσωποι της σόουμπιζ.

Στις 1 Μαΐου του 2018, έξω από την ταβέρνα είχε δολοφονηθεί ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., Σπύρος Παπαχρήστου σε ένα ακόμα ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας. Οι δράστες τον “χτύπησαν” όταν έβγαινε από το μαγαζί όπου έτρωγε με την παρέα του.

Δογιάκης – Αναγνωστόπουλος: Δεν υπάρχει στα τηλέφωνα του δολοφόνου της Καρολάιν ο Δογιάκης

Καμία επικοινωνία ή στοιχείο που να δηλώνει ότι ο δολοφόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνδεόταν με τον αυτόχειρα επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη δεν έχει προκύψει από την έως τώρα έρευνα της αστυνομίας, όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα. Ήδη έχει «ανοίξει» το κινητό τηλεφωνο του Αναγνωστόπουλου από το οποίο σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν προκύπτει καμία επικοινωνία με τον 53χρονο πρώην ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Κρητικός» στην Κάντζα, ενώ ο αριθμός του αυτόχειρα δεν υπάρχει σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ούτε ως «επαφή» στο τηλέφωνο του φονιά της Καρολάιν Κράουτς.

Σημειώνεται ότι το τηλέφωνο του Σταύρου Δογιάκη δεν έχει ακόμη «μιλήσει», ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι αν υπήρχε επικοινωνία θα είχε φανεί από τα δεδομένα του τηλεφώνου του 32χρονου. Η αστυνομία ερεύνησε το ενδεχόμενο της επικοινωνίας τους μετά τη φημολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με την οποία υπήρχε κάποιου είδους σύνδεση ανάμεσά τους.

Η φημολογία ξεκίνησε από το γεγονός ότι και οι δύο ζούσαν στην ίδια περιοχή: Σημειώνεται ότι η λεωφόρος Λαυρίου «χωρίζει» τα Γλυκά Νερά (όπου ζούσε ο Αναγνωστόπουλος) από την Κάντζα Παλλήνης (όπου βρίσκεται η ταβέρνα “Κρητικός”). Σε ευθεία γραμμή το σπίτι από την ταβέρνα απέχουν λιγότερο από ενάμισι χιλιόμετρο, ενώ η ταβέρνα είναι όχι μόνο η πιο γνωστή στην περιοχή, αλλά σε όλη την Αθήνα. Τι πιο εύκολο να υποθέσει κανείς ότι o Αναγνωστόπουλος με την Καρολάιν Κράουτς ενδεχομένως να είχαν πάει εκεί. Από το σημείο αυτό ξεκίνησε το γαϊτανάκι των φημών που φτάνει να «βλέπει» την αιτία της αυτοχειρίας σ’ αυτή την σύνδεση που δεν προκυπτει όμως, από στοιχεία.

Η έρευνα έχει καταλήξει ότι πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά το «γιατί» δεν έχει απαντηθεί.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση θανάτου του Σταύρου Διογάκη ως έγκλημα

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή του Star “Αλήθειες με τη Ζήνα”, με τη Ζήνα Κουτσελίνη, από την ΕΛΑΣ αποκλείουν το ενδεχόμενο να συνδέονται οι δύο υποθέσεις με κάποιο τρόπο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το protothema.gr, ο τηλεφωνικός αριθμός του Σταύρου Δογιάκη δεν υπάρχει στις επαφές ούτε του Αναγνωστόπουλου, ούτε της Καρολάιν… Από την πλευρά του, ο ειδικός ερευνητής Μανώλης Σφακιανάκης και φίλος της οικογένειας του επιχειρηματία ανέφερε στην εκπομπή ότι σύμφωνα με πληροφορίες του οι αρχές διερευνούν την υπόθεση ως έγκλημα και όχι ως αυτοκτονία:

“Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση θανάτου του Σταύρου Διογάκη ως έγκλημα. Η αστυνομία και η Ασφάλεια Αττικής το διερευνά μέχρι και σήμερα ως έγκλημα. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πώς αυτός ο άνθρωπος μέσα σε πέντε μέρες άλλαξε διάθεση”, τόνισε

Δείτε από το 31:20

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις