Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγάκια με λουλούδια: Ομόρφυνε το ποτό σου με βρώσιμα άνθη
PLUS

Παγάκια με λουλούδια: Ομόρφυνε το ποτό σου με βρώσιμα άνθη

Παγάκια με λουλούδια: Μια υπέροχη ιδέα να ομορφύνεις το καλοκαίρι σου

Τα παγάκια είναι το σήμα κατατεθέν της δροσιάς που αναζητάμε το καλοκαίρι. Ουκ ολίγες φορές έχουμε αναπολήσει τα καλοκαιρινά βράδια που θα πίνουμε το δροσιστικό μας κοκτέιλ σε κάποια ταράτσα ή ακόμα και το τσάι μας στη βεράντα του σπιτιού μας. Είναι πολύ όμορφο να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να του δείχνουμε προσοχή, για αυτό το λόγο πρέπει να μη χάνουμε ευκαιρία να κάνουμε έστω και τα πιο μικρά και ασήμαντα να μοιάζουν πανέμορφα. Με άλλη διάθεση πίνετε ένα τσαί σε ένα σκέτο ποτήρι και με άλλη διάθεση σε ένα ποτήρια με…λουλουδένια παγάκια! Είδαμε την ιδέα και ζηλέψαμε!  Να που μπορούμε να «γευτούμε» την ομορφιά των λουλουδιών. Πώς; Δημιουργώντας τα πιο cool παγάκια με λουλούδια. Πάγωσε άνθη μέσα σε παγάκια και «φώτισε» τα ροφήματα σου με τον πιο πρωτότυπο και ευφάνταστο τρόπο.

Ποια λουλούδια μπορούμε -με ασφάλεια- να φάμε; Η αλήθεια είναι ότι τα βρώσιμα λουλούδια είναι πολλά. Περισσότερα απ’ ό,τι φανταζόμαστε. Φυσικά και γνωρίζουμε κάποια βασικά όπως π.χ. τον πανσέ, τον κατιφέ και το τριαντάφυλλο, εκτός από αυτά, όμως, υπάρχουν πολλά περισσότερα στα οποία μπορεί να μην πηγαίνει το μυαλό μας ή ακόμα και να μην γνωρίζουμε καν. Εμείς, εδώ, δεν θα τα αναφέρουμε όλα. Θα αναφέρουμε, όμως, αρκετά από αυτά τα οποία θα μπορούσαν κάλλιστα να ομορφύνουν την… κουζίνα μας, όχι μόνο κυριολεκτικά, αλλά και… μεταφορικά!


Υλικά

Βρώσιμα λουλούδια, Παγοθήκη, Νερό

Εκτέλεση

1.  Δούλεψε με στρώματα. Δηλαδή, βάλε νερό σε μία μεγάλη παγοθήκη μέχρι να φτάσεις το 1/4 του ύψους της (τα μεγάλα παγάκια θα διαρκέσουν περισσότερο). Έπειτα τοποθέτησε μέσα τα λουλούδια με τέτοιο τρόπο ώστε να κοιτούν προς τα κάτω και βάλε τα στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν, βάλε κι άλλο νερό μέχρι να έχεις γεμίσει τη μισή παγοθήκη και ξανά πάγωσε. Στο τέλος, βάλε νερό για να καλύψεις την κορυφή και πάγωσε ξανά.

2. Για να είναι τα παγάκια σου καθαρά και να φαίνονται τα λουλούδια, χρησιμοποίησε φιλτραρισμένο νερό το οποίο πρώτα θα βράσεις και έπειτα θα το αφήσεις να κρυώσει.

3.  Χρησιμοποίησε φαγώσιμα λουλούδια, όπως είναι το νεροκάρδαμο, η ορχιδέα, o πανσές και τα σκυλάκια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις