Αθήνα

°C

Τρίτη

03

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άμπου Ντάμπι – κορονοϊός: Δωρεάν εμβόλια για τους τουρίστες
ΚΟΣΜΟΣ

Άμπου Ντάμπι – κορονοϊός: Δωρεάν εμβόλια για τους τουρίστες

Άμπου Ντάμπι - κορονοϊός: Εμβολιάζουν δωρεάν τους επισκέπτες στην χώρα

Οι προσπάθειες των χωρών να δημιουργήσουν ένα ασφαλές πεδίο, δεδομένης της πανδημίας, για τους τουρίστες εν όψει καλοκαιρινής σεζόν είναι πολύ μεγάλες και μερικές φορές αρκετά έξυπνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Αμπού Ντάμπι, προσφέρει στους τουρίστες τη δυνατότητα να εμβολιαστούν δωρεάν κατά της COVID-19, κάτι το οποίο έως και σήμερα ήταν διαθέσιμο μόνο σε πολίτες των ΗΑΕ και σε όσους είχαν καθεστώς μόνιμης κατοικίας στη χώρα. Δεν υπάρχει ένδειξη ότι η αλλαγή αυτή αφορά και το Ντουμπάι, το πολυπληθέστερο εμιράτο, ή τα άλλα πέντε εμιράτα που συνθέτουν τα ΗΑΕ.

Ειδικότερα, οι επισκέπτες με βίζα που έχει εκδοθεί από την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και οι κάτοχοι διαβατηρίων που δικαιούνται τουριστική βίζα όταν φθάνουν στα ΗΑΕ μέσω του Αμπού Ντάμπι θα μπορούν να κάνουν κράτηση δωρεάν εμβολίων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε η Εταιρεία Ιατρικών Υπηρεσιών του Αμπού Ντάμπι, η οποία διαχειρίζεται τις υποδομές δημόσιας υγείας του εμιράτου. Οι κάτοχοι ληγμένης άδειας διαμονής ή ληγμένης βίζας εισόδου επίσης θα δικαιούνται δωρεάν εμβολιασμό, όπως δήλωσε στις 11 Ιουνίου το Γραφείο Τύπου του Αμπού Ντάμπι.

Τι ανακοίνωσαν οι αρχές Υγείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Οι απώλειες θέσεων εργασίας και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας είχαν ως αποτέλεσμα οι άδειες διαμονής κάποιων ανθρώπων να λήξουν ή να ακυρωθούν όταν εκείνοι απολύθηκαν. Οι αρχές Υγείας των ΗΑΕ ανακοίνωσαν αυτόν τον μήνα ότι σχεδόν το 85% από τον πληθυσμό που δικαιούται να εμβολιαστεί έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση, αλλά δεν έχουν ανακοινώσει πόσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα ΗΑΕ τον τελευταίο μήνα και το Αμπού Ντάμπι εξακολουθεί να έχει περιορισμούς στην είσοδο, περιλαμβανομένης της αυτοαπομόνωσης και του μοριακού τεστ κατά διαστήματα μετά την άφιξη. Όσοι εισέρχονται οδικώς από άλλα εμιράτα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό για να αποδειχτεί ότι δεν είναι μολυσμένοι. Οι ταξιδιώτες από 27 χώρες, περιλαμβανομένων της Κίνας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, μπορούν να εισέρχονται χωρίς καραντίνα κατά την άφιξή τους. Οι αρχές υγείας των ΗΑΕ προσφέρουν τα εμβόλια της κινεζικής Sinopharm και της Pfizer/BioNTech στο Αμπού Ντάμπι.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις