Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα πιλότου – Γλυκά Νερά: Η αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα πιλότου – Γλυκά Νερά: Η αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου

Μητέρα πιλότου - Γλυκά Νερά: Η αποκάλυψη του Νίκου Ευαγγελάτου για τη μητέρα του 33χρονου πιλότου

Μια απίστευτη αποκάλυψη για την μητέρα του 33χρονου πιλότου, που σκότωσε την Καρολάιν, έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Νίκος Ευαγγελάτος μέσα από την εκπομπή Live News. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής ανέφερε πως η μητέρα του Μπάμπη πήρε πρώτη φορά αγκαλιά το εγγόνι της το μοιραίο πρωινό της 11 Μαΐου, αφού ο κατηγορούμενος είχε περιορίσει αρκετά την σύζυγό του.

«Θα σας πω μια λεπτομέρεια που έμαθα, σοκαριστική. Μετά τη δολοφονία βγαίνει έξω από το σπίτι στα Γλυκά Νερά ο πατέρας και η μητέρα του Μπάμπη. Θυμάστε το πλάνο που η μητέρα του πιλότου κρατάει το μωρό. Θέλω να σας πω  ότι έμαθα ότι εκείνο το πρωινό, το μοιραίο, ήταν η πρώτη φορά που η γυναίκα αυτή, η γιαγιά του μωρού το πήρε αγκαλιά. Μέχρι τότε δεν το είχε πάρει ποτέ αγκαλιά. Ο Μπάμπης είχε περιορίσει ασφυκτικά αυτή τη γυναίκα, δραματικά θα έλεγα σε κάποιες περιπτώσεις. Κι όταν ένιωσε ότι αυτό το πλάσμα έψαχνε να αυτονομηθεί αποφάσισε να τη σκοτώσει. Κι αυτή είναι μια συμπεριφορά που πρέπει να τη φωτίσουμε.», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Ευαγγελάτος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η γυναίκα που πήρε τηλέφωνο ο δολοφόνος, τη νύχτα του εγκλήματος

Ο άνθρωπος πάντως που αύριο θα ισχυριστεί ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε προσχεδιάσει την στυγερή δολοφονία της γυναίκας του και ότι όλα τα έκανε για το παιδί του έκανε ταυτοχρόνως τα πάντα για να γλιτώσει την σύλληψη. Για 37 ολόκληρες ημέρες απόλυτα ψύχραιμος έπαιζε ενα θέατρο προσπαθώντας να παραπλανήσει τους αστυνομικούς αλλά και την κοινή γνώμη. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος έφτασε σε σημείο να χρησιμοποιήσει στο σκηνικό της φρίκης το ίδιο του το παιδί, τοποθετώντας το στο κρεβάτι μαζί με τη νεκρή πια μητέρα του.
Μόλις ολοκλήρωσε το στήσιμο του σκηνικού της υποτιθέμενης ληστείας, ο 33χρονος πιλότος κάλεσε την Άμεση Δράση, πραγματοποιώντας αρχικά δύο λανθασμένες κλήσεις προς τους αριθμούς 1000 και 180.

Έχοντας ο ίδιος βάλει ταινία και στο στόμα του για να είναι πιο πειστικός ως προς τη ληστεία όση ώρα κάνουν τα περιπολικά να φτάσουν καλεί και τη γυναίκα που μένει στη διπλανή μεζονέτα.

Τα πρώτα λεπτά στο σημείο περιγράφουν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους:

«Στις 06:20 φτάσαμε στο σημείο και τότε μας προσέγγισε μια γυναίκα, η οποία μένει εκεί. Εκείνη την ώρα που μας μιλούσε η γυναίκα, μιλούσε στο τηλέφωνο με τον γείτονά της, αυτόν δηλαδή που έμενε στην αριστερή μεζονέτα και έβαλε ανοιχτή ακρόαση στο τηλέφωνό της ώστε να ακούμε κι εμείς. Τότε ακούσαμε μια αντρική φωνή, η οποία ακουγόταν σαν να είναι φιμωμένη και η οποία φώναζε βοήθεια και μας καλούσε να σπάσουμε την πόρτα ώστε να μπούμε στο σπίτι».

Καλούσε βοήθεια

Ο πιλότος αντιλαμβανόμενος πως οι αστυνομικοί βρίσκονται ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού έχοντας μπει από το παράθυρο το οποίο ο ίδιος είχε παραβιάσει καλεί σε βοήθεια αν και στην πραγματικότητα δεν κινδυνεύει. «Καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου που κάναμε, ακούγαμε μια φωνή από τους πάνω ορόφους του σπιτιού να φωνάζει «βοήθεια» χωρίς όμως να είναι καθαρά αυτά που λέει». Η πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είναι ένα πραγματικό σκηνικό ληστείας. Αναστάτωση σε κάποια δωμάτια και ο σκύλος νεκρός. Ωστόσο η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική όταν μπαίνουν στην κρεβατοκάμαρα.

Ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος όχι μόνο έχει δεθεί, αλλά έχει χρησιμοποιήσει στο σκηνικό της φρίκης το ίδιο του το παιδί, τοποθετώντας το στο κρεβάτι μαζί με τη νεκρή πια μητέρα του «Μισό πάνω στη γυναίκα και μισό πάνω στο κρεβάτι ήταν ένα μωρό, το οποίο με κοίταζε χωρίς να κλαίει.»

Δεν πλησίαζε την νεκρή σύζυγό του

Οι αστυνομικοί λύνουν τον 33χρονο παρατηρώντας πως η ταινία που είχε στα μάτια του ήταν χαλαρή και έπεσε μόνη της. «Μας είπε ότι μπήκαν μέσα με όπλα τρεις άνδρες, ο ένας κρατούσε πιστόλι και ο άλλος περίστροφο και του ζήτησαν λεφτά. Μας ρώτησε επίσης, γιατί σκότωσαν τη γυναίκα του, αφού τους είπε που είναι τα λεφτά.» Το θέατρο συνεχίστηκε για 37 ολόκληρες ημέρες μέχρι τα αδιάσειστα στοιχεία της έρευνας να αναγκάσουν τον πιλότο να ομολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του.

Ο 33χρονος συζυγοκτόνος «έπαιζε θέατρο» ακόμα και μπροστά στον διασώστη του ΕΚΑΒ

Κατά την έξοδό του από το σπίτι και ενώ οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο περιπολικό, αγκάλιασε το μωρό του, αλλά αν και δεν υπάρχει λόγος πραγματικής αγωνίας παρά μόνο για να μην αποκαλυφθεί συνεχίζει το θέατρο «Είδα να κάθεται στα πίσω καθίσματα του περιπολικού ένας νεαρός, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του ένα βρέφος. Θυμάμαι ότι ο νεαρός ανέπνεε πολύ βαριά και βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Το βρέφος φαινόταν να είναι καλά στην υγεία του.»

Γλυκά Νερά: Εν βρασμώ ή προμελετημένη η δολοφονία της Καρολάιν;

Ο πολύπειρος ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία.Αύριο Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονής, Κάρολαιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο 33χρονός αναμένεται να δηλώσει μετανιωμένος και θα εστιάσει στην απουσία προμελέτης. Η υπερασπιστική του γραμμή σύμφωνα με το στάδιο της προανάκρισης αλλά και από όσα λέει ο συνήγορός του, θα σταθεί στο ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα.

Ο κ. Λυκουρέζος διευκρίνισε πως: «Ισχυρίζεται η υπεράσπιση ότι δεν πρόκειται για προμελετημένου εγκλήματος, ότι είναι απρομελέτητο. Η λέξη απρομελέτητο μαζί με τη λέξη “θόλωσε το μυαλό μου” που είπε ο ίδιος παραπέμπουν εμένα στο βρασμό. Ο βρασμός ψυχικής ορμής προϋποθέτει μια αιφνιδιαστική, πολύ έντονη ψυχική και συναισθηματική υπερδιέγερση που οδηγεί σε πλήρη διατάραξη και σύγχυση της συνειδήσεως και καταλύει την ήρεμη σκέψη. Εδώ έχουμε κάτι πολύ ενδιαφέρον. Υποστηρίζεται ότι επειδή ομολόγησε ανατρέπεται το προμελετημένο, αυτό είναι ένα αίολο επιχείρημα. Αν πράγματι ήταν απρομελέτητο, δεν θα είχαμε αυτή την εκ των υστέρων κατασκευή με ψυχραιμία και μεθοδικότητα αυτού του ψευδούς οικοδομήματος. Ποια είναι η διάρκεια του βρασμού;»

Αναφορικά στην δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, ο γνωστός δικηγόρος έκανε την πρόβλεψή του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Δεν μπορώ να δώσω μια μονοσήμαντη απάντηση. Αυτό που αυτή την στιγμή μπορώ να προβλέψω, είναι ότι η όλη υπερασπιστική επιχειρηματολογία, όλοι οι άξονες, δεν θα μπορέσουν να πείσουν ένα δικαστήριο για να τον αντιμετωπίσει με τρόπο επιεική.»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις