Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα κατάθεση πιλότου: “Ξύπνησα την Καρολάιν και τη σκότωσα”
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα κατάθεση πιλότου: “Ξύπνησα την Καρολάιν και τη σκότωσα”

Νέα κατάθεση πιλότου: Δηλώνει συντετριμμένος αλλά και "πλήρως συνειδητοποιημένος"

Τη στιγμή της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν περιέγραψε ακόμα μια φορά στους αστυνομικούς ο 33χρονος πιλότος. Στην τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς στις τρεις τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Ιουνίου, λίγες ώρες πριν η δικογραφία αποσταλεί στις δικαστικές αρχές, ο καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνος ρωτήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς για τον τρόπο που δολοφόνησε την 20χρονη την ώρα που κοιμόταν.

Ερώτηση: Μπορείς να μας περιγράψεις ακόμη μια φορά τη στιγμή που αγκάλιασες τη σύζυγό σου και μετά από 5 λεπτά κατάλαβες ότι δεν κουνιόταν;

Απάντηση: Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει.

Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει.

Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της πίεζα το κεφάλι. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: “Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις”. Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να την συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Άτομο χωρίς αναστολές λένε οι εισαγγελείς 

Ερώτηση: Στην προηγούμενη έκθεση εξέτασης, μας περιέγραψες πώς δέθηκες πριν έρθουν οι Αστυνομικοί. Θυμάσαι αν τα χέρια σου τα έδεσες μπροστά ή πίσω από τα πόδια σου;

Απάντηση: Θυμάμαι ότι τα έδεσα πίσω από τα πόδια μου. Έδεσα τα πόδια μου μεταξύ τους. Στη συνέχεια έδεσα τα πόδια μου στις τάβλες του κρεβατιού και τελευταία όπως είναι φυσικό έδεσα τα χέρια μου πίσω από τα πόδια μου.

Υπενθυμίζεται ότι ο δράστης σχετικά με το τι συνέβη τη βραδιά της δολοφονίας είχε περιγράψει ότι είχε προηγηθεί καβγάς ανάμεσα στον ίδιο και τη σύζυγό του.

‘Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω’

«Ξάπλωσα δίπλα της και την πήρα αγκαλιά. Της είπα να πάρω τη μικρή και να ανέβουμε πάνω και αυτή μου απάντησε: “Όχι μην φέρεις την μικρή δεν σας θέλω”. Και ξεκίνησε να τινάζει το σώμα της για να φύγει από την αγκαλιά μου. Εγώ συνέχιζα να την κρατάω σφιχτά και της έλεγα ότι πρέπει η μικρή να ανέβει επάνω για να κοιμηθεί. Κάποια στιγμή όπως τιναζόταν το πρόσωπο της ήταν στο μαξιλάρι εννοώ δηλαδή ότι το στόμα της και η μύτη της ακουμπούσαν στο μαξιλάρι εγώ συνέχισα να την κρατάω σφιχτά στην αγκαλιά μου μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν σταμάτησε να κουνιέται. Όλο αυτό πρέπει να κράτησε γύρω στα 5 λεπτά από την ώρα δηλαδή που την αγκάλιασα μέχρι την ώρα που σταμάτησε να κουνιέται. Τα έχασα. Προσπάθησα να την ξυπνήσω, την κούναγα, αλλά κατάλαβα ότι όλο αυτό που έκανα ήταν μάταιο”».

Σημειώνεται επίσης ότι το πόρισμα της ιατροδικαστού Χ. Σπηλιοπούλου αναφέρει ότι «ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Η ιατροδικαστής στην κατάθεσή της, δίνει απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται ο πιλότος πως προηγήθηκαν της δολοφονίας της συζύγου του. Οπως αναφέρει η ιατροδικαστής το θύμα κοιμόταν έξι λεπτά πριν μπει στη «διαδικασία μηχανισμού του θανάτου».

«Φτιάξαμε την αγιογραφία ενός νομιμοποιημένου παιδεραστή!» Χουδαλάκης και εκπρόσωπος ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ

Ευδιάθετος παρά τις “συγγνώμες”

Ο 33χρονος που κρατείται στη γυναικεία πτέρυγα του κρατητηρίου της ΓΑΔΑ στον 7ο όροφο, συμπεριφέρεται σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, ο δολοφόνος είναι ευδιάθετος και βρίσκεται σε ήρεμη ψυχική. Δεν μιλάει πολύ και για τα μόνα που ρώτησε είναι κάποια διαδικαστικά θέματα και να πάρει τηλεκάρτα για να μιλήσει στο τηλέφωνο. Είναι μόνος στο κελί του και διαβάζει τη δικογραφία του ενώ τον έχουν επισκεφτεί μόνο οι ψυχολόγοι της φυλακής.

Την ίδια στιγμή όμως αναφέρει μέσω του συνηγόρου του Αλέξανδρου Παπαϊωαννίδη που μίλησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς ξέρει ότι κατέστρεψε τη ζωή του. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως το έγκλημα έγινε εν βρασμώ ψυχής επάνω στον τσακωμό και πως δεν ήταν προσχεδιασμένο.

Την έπνιγε επί έξι λεπτά

Η νεκροψία ωστόσο στη σορό της 20χρονης Καρολάιν έδειξε σημαντικά ευρήματα για τα τελευταία λεπτά της άτυχης κοπέλας, εκ των οποίων φαίνεται να απορρίπτεται το παραπάνω σενάριο, ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας επήλθε από ασφυξία, έπειτα από φραγή των αεροφόρων οδών. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η κοπέλα δεν μπορούσε να αναπνεύσει για περίπου 6 λεπτά. Ο θάνατος της Καρολάιν ήταν αγωνιώδης και όχι ακαριαίος, πράγμα που σημαίνει ότι για πάρα πολλή ώρα ο δολοφόνος την έπνιγε.

Γλυκά Νερά

Στο πρόσωπο της κοπέλας υπάρχει παραποίηση, υπάρχουν αιμορραγίες στα μάτια, μώλωπες και κακώσεις σε χείλη και γλώσσα (απ’ ότι φαίνεται προηγήθηκε σωματική πάλη), καθώς επίσης και κάκωση στον τράχηλο που σημαίνει ότι ίσως ο δράστης χρησιμοποίησε και αιχμηρό αντικείμενο προκειμένου να την σκοτώσει.

Τέλος, σύμφωνα με τη νεκροψία, παρατηρήθηκαν πολλαπλές ασφυκτικές κηλίδες στο πρόσωπό της. Ο ανακριτής της υπόθεσης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά έχει στα χέρια του τα πλήρη τα στοιχεία της υπόθεσης μεταξύ των οποίων και η ερμηνεία της ιατροδικαστή για τις καταγραφές της καρδιακής λειτουργίας από το ρολόι της 20χρονης, που φαίνεται να μην συμφωνούν με όσα ισχυρίστηκε στην ομολογία του ο δράστης.

Αλόννησος: Θρήνος και σοκ για την Καρολάιν

Πώς βρήκε τραγικό θάνατο η Καρολάιν

Όπως αναφέρει στην κατάθεση της στους αστυνομικούς η ιατροδικαστής, ο θάνατος της 20χρονης επήλθε στο διάστημα από τις 4:05 έως τις 4:11 οπότε και καταγράφηκε απότομη αύξηση των καρδιακών παλμών. Μερικά λεπτά νωρίτερα, συγκεκριμένα στις 3:58 οι καρδιακοί παλμοί της Καρολάιν δηλώνουν ένα άτομο που κοιμάται. Στην κατάθεση της η ιατροδικαστής αναφέρει ότι όταν βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος και είδε το ρολόι που φορούσε το θύμα το πήρε ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγηση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Καταθέτει η ιατροδικαστής,

“Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρεται θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3:58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του.

Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος”.

«Τη σκότωσε ενώ κοιμόταν» Ο ιατροδικαστής «καίει» τον 33χρονο – Το μήνυμα της Μητέρας της Κάρολαϊν

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις