Αθήνα

°C

Σάββατο

24

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς καθαρίζω τέντα: 3 tips για να μοιάζουν σαν καινούργιες
PLUS

Πώς καθαρίζω τέντα: 3 tips για να μοιάζουν σαν καινούργιες

Πώς καθαρίζω τέντα: Μια δύσκολη διαδικασία σε λίγο χρόνο

Λίγο η υγρασία που μαζεύεται με τη βροχή, κάτι τα φύλλα που πέφτουν, οι τέντες σου ταλαιπωρούνται πολύ. Μαύροι λεκέδες και σκόνη μπορούν να τις κάνουν να φαίνονται λες και είχαν τοποθετηθεί χρόνια πριν. Αν θέλεις η τέντα σου να αντέξει στο χρόνο πρέπει να τη συντηρείς σε καλή κατάσταση. Ο καθαρισμός τέντας δεν είναι πάντα μία εύκολη διαδικασία. Αν θέλετε, όμως, να κάνετε τις τέντες σας να φαίνονται και πάλι σαν καινούργιες θα πρέπει να δράσετε γρήγορα. Είναι μια πολλή σημαντική διαδικασία για την συντήρηση της τέντας σας και όχι μόνο. Αποτελλεί τον καλύτερο τρόπο για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της τέντας σας.

Έτσι, θα καταφέρετε να αποφύγετε όχι μόνο το σάπισμα του τεντόπανου αλλά και να απολαμβάνετε τη σκιά της και περισσότερα χρόνια. Πρώτα πρώτα για τον καθαρισμό φροντίστε αρχικά η τέντα σας να είναι στεγνή . Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται πιο εύκολα η βρωμιά και η σκόνη. Η σκόνη φεύγει με απαλό βούρτσισμα. Εναλλακτικά, για ό,τι έχει απομείνει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρική σκούπα.

Πώς να καθαρίσω τις τέντες μου;

1. Μην αφήνεις το χρόνο να περνάει.

Αν παρατηρήσεις οποιαδήποτε φθορά είναι πολύ σημαντικό να την επιδιορθώσεις άμεσα. Διαφορετικά μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσεις τις τέντες σου για ένα μικρό σκισιματάκι και αυτό θα είναι πολύ πιο κοστοβόρο από τον καθαρισμό. Γι’ αυτό μην αγνοήσεις τη ζημιά, γιατί με τον πρώτο αέρα ή κακοκαιρία, το πρόβλημα θα γίνει πολύ μεγαλύτερο.

2.Το απλό νερό δεν φτάνει.

Πολλοί πιστεύουν ότι πλένοντας απλά την τέντα τους με το λάστιχο, καθάρισε. Πολύ μεγάλο λάθος. Η μούχλα που βρίσκεται στην επιφάνεια της τέντας σου δεν φεύγει έτσι απλά. Ζήτα από τον γείτονα του πάνω διαμερίσματος, αν μπορείς να ανέβεις στο μπαλκόνι του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε ένα μαλακό πανί, πάνω σε κοντάρι, για να τρίψεις την τέντα. Μη χρησιμοποιείς σκληρές βούρτσες, για να μη φθείρεις το πανί. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο καθαριστικό, πρέπει να είναι ειδικό για τις τέντες και όχι το κοινό σαπούνι, το οποίο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγρασίας.

3. Απόφυγε το Ζεστό Νερό.

Το πρώτο λάθος που κάνουμε όταν καθαρίζουμε τις τέντες μας είναι ότι τις πλένουμε, ενώ είναι ακόμα νωπές. Οι τέντες θα πρέπει να είναι στεγνές για να απομακρυνθούν ευκολότερα οι βρομιές και η σκόνη από την επιφάνεια τους. Επίσης, ενώ συνήθως όταν θέλουμε να καθαρίσουμε κάτι χρησιμοποιούμε ζεστό νερό, στις τέντες πρέπει να το αποφύγεις δια ροπάλου. Το ζεστό νερό θα συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος της τέντας. Βούρτσισε την τέντα με το σαπούνι και το πανί και ξέπλυνε την με χλιαρό ή κρύο νερό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις