Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

28

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ελληνικός τουρισμός 2021: Καταστροφή η αναβολή άρσης μέτρων στη Βρετανία
ΕΛΛΑΔΑ

Ελληνικός τουρισμός 2021: Καταστροφή η αναβολή άρσης μέτρων στη Βρετανία

Ελληνικός τουρισμός 2021: Μετατίθεται η άρση μέτρων στη Βρετανία για τις 19 Ιουλίου

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την αναβολή της άρση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού  για τις 19 Ιουλίου αντί για τις 21 Ιουνίου, εξαιτίας της εξάπλωσης του στελέχους Delta. Η εξέλιξη αυτή φέρνει όπως όλα δείχνουν ακόμη πιο πίσω και το άνοιγμα της βρετανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό. Σύμφωνα με το Capital.gr και τη δημοσιογράφο Βίκυ Κουρλιμπίνη επιχειρηματίες από τον τουριστικό χώρο, η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά ευνοϊκή μπορεί να είναι για τη χώρα μας, που επί του παρόντος βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν από την Ελλάδα θα πρέπει να μπαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα δέκα ημερών. Αυτό είναι αποτρεπτικό για τους Βρετανούς ταξιδιώτες.

Η εξάπλωση της ινδικής μετάλλαξης στο μεγαλύτερο ποσοστό των κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία, δεν περνά απαρατήρητη. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η βρετανική κυβέρνηση ξανασκέφτηκε την ένταξη της Ελλάδας στην πράσινη λίστα, αλλά και την έξοδο της Πορτογαλίας από αυτή. Υπενθυμίζεται, πως αρχικά υπήρχαν προσδοκίες έστω κάποια ελληνική νησιά να μπουν στην πράσινη λίστα, κυρίως λόγω του μαζικού εμβολιασμού μέσω της “Γαλάζιας Ελευθερίας”.

Το τελειωτικό χτύπημα για Κρήτη, Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κω και Ρόδο

Αν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω προβλέψεις, θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για δημοφιλείς προορισμούς της χώρας που στηρίζουν ένα σημαντικό μέρος των εσόδων τους στους Βρετανούς τουρίστες, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κως και η Ρόδος. Ακόμη κι αν επιτραπεί στους Βρετανούς από τον Ιούλιο να ταξιδεύουν στην Ελλάδα χωρίς στη συνέχεια να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν θα έχει χαθεί για τη συγκεκριμένη αγορά, που συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό είναι η δεύτερη σημαντικότερη σε αφίξεις και εισπράξεις. Με την αβεβαιότητα εξάλλου να μεγαλώνει όσον αγορά τη βρετανική αγορά, κρατήσεις που ήταν προγραμματισμένες για το υπόλοιπο του Ιουνίου και το μεγαλύτερο μέρος του Ιουλίου, είτε ακυρώονται είτε μετατίθενται.

Τι γίνεται με την TUI

Το πλήγμα για τον τουρισμό στη χώρα μας είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Σημειωτέον, ότι σημειώθηκαν ακυρώσεις τουριστικών πακέτων που είχαν προγραμματιστεί τουλάχιστον έως τις αρχές Ιουλίου από την TUI Βρετανίας εν μέσω της αβεβαιότητας που επικρατεί σχετικά με την πράσινη λίστα τουριστικών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης. Η TUI, ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός της Ευρώπης, ακύρωσε πιο συγκεκριμένα τουριστικά πακέτα έως και τις 4 Ιουλίου σε Χανιά, Καβάλα, Κεφαλονιά, Μύκονο, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, αλλά και σε προορισμούς της Μάλτας και τα Ισπανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις