Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης Χαϊκάλης – ΣΕΗ: Συνεδριάζει το πειθαρχικό – Ποιες ποινές προβλέπονται
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιλιππίδης Χαϊκάλης – ΣΕΗ: Συνεδριάζει το πειθαρχικό – Ποιες ποινές προβλέπονται

Φιλιππίδης Χαϊκάλης - ΣΕΗ: Πιθανώς να υπάρξει και η οριστική διαγραφή

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με πρόεδρο τον ηθοποιό, Πασχάλη Τσαρούχα, για τους Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές από τους δύο ηθοποιούς εις βάρος συναδέλφων τους. Το πειθαρχικό του ΣΕΗ θα αποφασίσει τις ποινές για τους δύο καταγγελλόμενους, με βάση τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος τους. Η διαγραφή δια βίου από το Σωματείο είναι η έσχατη των ποινών και επικυρώνεται βάση καταστατικού από τη γενική συνέλευση. Μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στο χώρο τόσο ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης όσο και οι δικηγόροι τους που έχουν λάβει τους φακέλους με τις καταγγελίες εις βάρος τους.

Υπενθυμίζεται, πως τον Πέτρο Φιλιππίδη κατήγγειλαν αρχικά οι Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη για σεξουαλική παρενόχληση και εκφοβισμό στο χώρο εργασίας. Η πιο βαριά από τις τρεις πράξεις που του αποδίδονται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είναι αυτή του βιασμού, που -σύμφωνα με την καταγγέλλουσα – έλαβε χώρα το 2008. Στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης πολλών θεατρικών παραστάσεων, αρνείται κάθε κατηγορία περί βιασμού, ενώ ισχυρίζεται, ότι η συγκεκριμένη είχε εμμονή μαζί του.

Σύντονα στον ανακριτή ο Φιλιππίδης

Όμως, αυτό που προκάλεσε περισσότερο, ειδικά στον καλλιτεχνικό χώρο, είναι το γεγονός ότι στο απολογητικό του υπόμνημα ο Π. Φιλιππίδης κάνει εκτενείς αναφορές και σε άλλες καταγγελίες που έχουν γίνει εις βάρος του, χωρίς τελικά να συμπεριληφθούν στη δικογραφία. Κάποιες από τις καταγγελίες οδήγησαν τον εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξης εις βάρος του ηθοποιού για βιασμό και απόπειρα βιασμού.

Ο φάκελος της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί έχει διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τις επόμενες μέρες τον γνωστό ηθοποιό να απολογηθεί για τα τρία κακουργήματα και ο οποίος θα κρίνει έπειτα αν τον προφυλακίσει ή όχι. Αναφορικά με τον Παύλο Χαϊκάλη, σύμφωνα με το thetoc.gr, πέντε γυναίκες τον καταγγέλλουν  για σεξουαλική παρενόχληση, εκ των οποίων η μία αφορούσε απόπειρα βιασμού. Ωστόσο η εισαγγελική έρευνα δεν προχώρησε καθώς τα συμβάντα που καταγγέλθηκαν έχουν πλέον παραγραφεί καθώς έλαβαν χώρα πριν από 18 χρόνια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις