Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μάσκα μαλλιών σπιτική για ενυδάτωση: Με φυσικά προϊόντα για λάμψη
PLUS

Μάσκα μαλλιών σπιτική για ενυδάτωση: Με φυσικά προϊόντα για λάμψη

Μάσκα μαλλιών σπιτική για ενυδάτωση: 4 εύκολες συνταγές με φυσικά υλικά

Όλες θέλουμε να έχουμε όμορφα, υγιή, λαμπερά κι ενυδατωμένα μαλλιά, γι’ αυτό και ζηλεύουμε τις κοπέλες και τις γυναίκες εκείνες που τα διαθέτουν ενώ εμείς όχι. Είτε επειδή δε γνωρίζουμε απλά και βασικά πραγματάκια για την περιποίησή τους είτε επειδή έχουμε περιορισμένο χρόνο τον οποίο αφιερώνουμε στη φροντίδα των μαλλιών μας είτε επειδή υφίσταται οποιοσδήποτε άλλος λόγος, το αποτέλεσμα είναι το μαλλί μας να χρειάζεται κάποια θεραπεία, να χρήζει σίγουρα περιποίησης.

Σίγουρα οι επαγγελματικές μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι μία πολύ καλή και προτεινόμενη λύση, όταν έχεις ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά, μπορείς όμως να χαρίσεις στα μαλλιά σου τη λάμψη που χρειάζονται και να τα αναζωογονήσεις με μια φυσική μάσκα μαλλιών. Επίσης είναι δεν έχουν επιβλαβή χημικά που βρίσκονται στα προϊόντα του εμπορίου τη φτιάχνεις μόνος/η σου με φυσικά προϊόντα που έχεις στο σπίτι σου είναι πιο οικονομική από τις έτοιμες. Παρακάτω θα βρείς 4 φυσικές μάσκες μαλλιών που θα βοηθήσουν και θα ενυδατώσουν τα  μαλλιά σου.

Με ελαιόλαδο

Ανάμειξε παρθένο ελαιόλαδο, λάδι καρύδας και λίγο μέλι. Έπειτα ζέστανε το μείγμα στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα.

Με αβοκάντο

Για μία μάσκα που θα επαναφέρει τη χαμένη λάμψη της τρίχας, ανάμειξε ένα ολόκληρο αβοκάντο (χωρίς το κουκούτσι!), 1/4 κ.σ. λάδι βιταμίνης Ε και 1 κ.σ. λάδι καρύδας. Πέρασε το στα μαλλιά σου και άστο για 20 λεπτά. Μετά, μπορείς να λουστείς κανονικά.

Με μπανάνα και γιαούρτι

Η συγκεκριμένη μάσκα μυρίζει υπέροχα, αλλά μη τη φας. Συνδύασε 1 μπανάνα, 1/4 φλιτζάνι μέλι και 1/2 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι.

Με αυγά

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, οπότε πρόκειται για μία δημοφιλή επιλογή όσον αφορά τις μάσκες μαλλιών που τρέφουν σε βάθος την τρίχα. Αν προσθέσεις και λίγο ελαιόλαδο στο μείγμα, έχεις μία υπέροχη μάσκα που ενυδατώνει και αποκαθιστά τα μαλλιά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις