Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 100 ετών – ληστεία στο Ίλιον: Σοκ με τη βία κατά ηλικιωμένης, τι λέει συγγενής
ΕΛΛΑΔΑ

100 ετών – ληστεία στο Ίλιον: Σοκ με τη βία κατά ηλικιωμένης, τι λέει συγγενής

100 ετών - ληστεία στο Ίλιον: Όλα έγιναν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα

Η 100χρονη γιαγιά που έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι της στο Ίλιον τα ξημερώματα της Παρασκευής (11.06.2021) αποδείχθηκε σκληρό καρύδι για το “τέρας” που εισέβαλε στο σπίτι της. Όλα έγιναν περίπου στις 03:00 τα ξημερώματα, όταν ο δράστης που είχε και άλλους τρεις συνεργούς στη ληστεία, εισέβαλε στον πρώτο όροφο του οικήματος στο Ίλιον όπου μένει η 100χρονη γυναίκα με τη συγγενή της, η οποία την προσέχει. Ο δράστης σκαρφάλωσε από ένα δέντρο και από μια πλαϊνή κατασκευή, πέρασε στο μπαλκόνι του σπιτιού και από το παράθυρο μπήκε στο σπίτι.

Θεώρησε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα που κοιμόταν στο κρεβάτι της θα ήταν ένας εύκολος στόχος. Όταν της πήρε το τσαντάκι με τα λιγοστά της χρήματα που είχε στο μαξιλάρι της, η γυναίκα ξύπνησε και άρχισε να φωνάζει. Και τότε εκείνος δεν δίστασε να τη χτυπήσει. Αρχικά, όπως περιέγραψε η συγγενής της που μένει μαζί της, η ηλικιωμένη φώναξε κι εκείνος για να μην τον καταλάβουν, της έβαλε το χέρι του στο στόμα για να τη φιμώσει, κάνοντάς της έναν μώλωπα στο σημείο. Αλλά η γιαγιά αποδείχθηκε σκληρό καρύδι και προσπάθησε να τον απωθήσει, ρίχνοντάς του δυο μπουνιές. Ο δράστης τη χτύπησε στα χέρια και της ζητούσε να του πει που είχε χρήματα και κοσμήματα. Από τον θόρυβο ξύπνησε και η γυναίκα που μένει με την 100χρονη στο διαμέρισμα στο Ίλιον. Από εκείνη, ο ληστής πήρε 350 ευρώ. «Όλα μου τα λεφτά» όπως είπε η γυναίκα.

350 ευρώ και κάτι ψιλά

Αυτή ήταν η λεία του από τη ληστεία στο σπίτι μιας γυναίκας 100 ετών: 350 ευρώ και κάτι ψιλά. Και ένα ξύλινο χρηματοκιβώτιο, που ήταν άδειο. Το διαπίστωσε και ο ληστής όταν το έσπασε σε κοντινό παρτέρι για να πάρει το περιεχόμενο που φανταζόταν ότι είχε. Ο δράστης, όπως περιέγραψε η συγγενής της ηλικιωμένης, ήταν αθίγγανος, μικρόσωμος, κοντός και αδύνατος. Φορούσε μάσκα και ίσως γάντια.

Η συγγενής στο Tlife: «Του ανταπέδωσε με δύο μπουνιές»

«Μετά τις 03.00 ήρθαν, άκουσα ένα γδούπο, είχαν ρίξει το χρηματοκιβώτιο, υπάρχει το σημάδι. Πήρα αμέσως το 100, ότι συγγενικό πρόσωπο, την προσέχω και από εκεί και πέρα, μόλις αντιλήφθηκε ότι της πήραν το πορτοφολάκι, φώναξε, τη φίμωσε, τη χτύπησε», περιέγραψε στην εκπομπή TLive.«Εγώ ήδη είχα σηκωθεί. Και όταν με είδε, έφυγε γιατί προφανώς, είχε τελειώσει τη δουλειά του. Ήταν σίγουρα αθίγγανος. Μόλις κατάλαβε η γιαγιά ότι της πήραν από το μαξιλάρι το πορτοφολάκι της, ξύπνησε, τη φίμωσαν, τη χτύπησαν, επενέβη εγώ αλλά είχε τελειώσει τη δουλειά του ο άνθρωπος και έφυγε», προσέθεσε.

«Μου πήρε 350 ευρώ, όλα μου τα λεφτά. Τα χρήματα μου και κάτι ψιλά της γιαγιάς. Το χρηματοκιβώτιο ήταν άδειο», φανέρωσε ενώ για το πώς ήταν ο ληστής τόνισε πως ήταν αθίγγανος, μικρόσωμος, κοντός, αδύνατος και με μάσκα ολόκληρη και ίσως γάντια. Όσο για το από πού μπήκε, είπε πως ήταν από το τέλος της βεράντας «αλλά δεν γνωρίζω πώς ακριβώς», ενώ αποκάλυψε πως και η γιαγιά ανταπέδωσε. «Όταν τη φίμωσε και της έδωσε χτυπήματα στα χέρια, του ανταπέδωσε με δύο μπουνιές», τονίζοντας πως υπήρχαν συνεργοί γιατί «άκουσα το γκάζι αυτοκινήτου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις