Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οφέλη λουλουδιών στο σπίτι: 4 λόγοι για να τα έχετε
PLUS

Οφέλη λουλουδιών στο σπίτι: 4 λόγοι για να τα έχετε

Οφέλη λουλουδιών στο σπίτι: Πώς κάνουν εσάς και τη ζωή σας καλύτερη και φωτεινότερη

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή και ιδιαίτερα σημαντικά για τον άνθρωπο. Τα φρέσκα λουλούδια και τα φυτά μέσα στο σπίτι εκτός του ότι θα βοηθήσουν στην διακόσμηση του χώρου κάνοντας ένα δωμάτιο ή το γραφείο ομορφότερο διαθέτουν περισσότερα οφέλη για να κάνουν εσάς και τη ζωή σας καλύτερη και φωτεινότερη. πολλά οφέλη για την υγεία σας που μπορείτε να περιμένετε από την προσθήκη φυτών ή φρέσκων λουλουδιών στο σπίτι ή στο γραφείο σας.

Η αποστολή λουλουδιών σε έναν άρρωστο ή λυπημένο φίλο μπορεί να είναι ένα συνηθισμένο δώρο, αλλά αυτή η συγκινητική χειρονομία είναι στην πραγματικότητα πιο χρήσιμη από ό, τι νομίζετε. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν περισσότερα θετικά στοιχεία για τα λουλούδια από το άρωμά τους, καθώς μπορεί να έχουν θετική επίπτωση στην υγεία μας. Η Αμερικανική Εταιρεία Επιστήμης της Κηπουρικής πραγματοποίησε μια μελέτη που αξιολόγησε εάν τα φυτά έχουν θεραπευτικές επιδράσεις σε χειρουργημένους ασθενείς  και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Παρακάτω θα βρείτε 4 λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε λουλούδια στο σπίτι σας.

1.Βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα

Η ρύπανση του περιβάλλοντος αποτελεί πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με μελέτες της NASA το να έχετε άνθη και φυτά στο χώρο σας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αέρα του χώρου σας από την σκόνη και τις χημικές ουσίες καθώς τα φυτά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τις τοξίνες και να παράγουν υγρασία και οξυγόνο. Μερικά από τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου για να φρεσκάρετε τον αέρα είναι: Αρέκα, Μπαμπού, Φίκος, και η Φτέρη.

2.Βοηθούν στον καλύτερο ύπνο

Ποιος δεν χρειάζεται καλύτερο ύπνο; Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται με φυτά ή λουλούδια στη κρεβατοκάμαρα αισθάνονται περισσότερο ξεκούραστοι και ανανεωμένοι από εκείνους που δεν το κάνουν. Το πιο κοινό φυτό που μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα είναι η λεβάντα. Το ηρεμιστικό άρωμα αυτού του φυτού χαλαρώνει το σώμα μας και ηρεμεί το μυαλό μας. Η Σανσεβιέρια είναι ένα άλλο φυτό ιδανικό για το υπνοδωμάτιο καθώς βοηθάει στην απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών από τον αέρα που αναπνέουμε.

3.Αποτρέπουν αλλεργίες

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα δωμάτια στα οποία υπάρχουν φυτά έχουν λιγότερη σκόνη και μούχλα σε σχέση με τα δωμάτια που δεν υπάρχουν καθόλου φυτά. Τα φύλλα και άλλα μέρη μερικών φυτών δρουν ως φυσικά φίλτρα για να πιάσουν τα αλλεργιογόνα σωματίδια. Το σπαθίφυλλο και το αγλαόνημα είναι δύο από τα φυτά που βοηθούν στη μείωση των αλλεργιογόνων που προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή. Αποφύγετε φυτά με γύρη ή σπόρια.

4.Βελτιώνουν τη διάθεση

Τα φυτά ή τα λουλούδια μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στη διάθεση των ανθρώπων και μπορούν να αυξήσουν τη συνολική αίσθηση ευεξίας ενός ατόμου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η τοποθέτηση λουλουδιών και φυτών σε ένα δωμάτιο όπου μπορείτε να τα βλέπετε, έχει τη δυνατότητα να κάνει τη διάθεσή σας καλύτερη και να βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με άλλους ανθρώπους φέρνοντας χαρά και χαμόγελα στη ζωή. Σύμφωνα με το Feng Shui η τοποθέτηση μιας ορχιδέας σε ένα δωμάτιο θα βοηθήσει στην καλή διάθεση και την θετική ενέργεια στο χώρο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις