Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπαίντεν τζιτζίκια: Ένα… έντομο “πέτυχε” τον Αμερικανό πρόεδρο
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαίντεν τζιτζίκια: Ένα… έντομο “πέτυχε” τον Αμερικανό πρόεδρο

Μπαίντεν τζιτζίκια: Το περιστατικό συνέβη στη στρατιωτική βάση Άντριους λίγο πριν αναχωρήσει για Λονδίνο

Το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοποιεί ο Τζο Μπάιντεν και συγκεκριμένα στην Ευρώπη, ωστόσο, πριν από την αναχώρησή τους είχε ένα μικρό θέμα με… τζιτζίκια. Ο Αμερικανός πρόεδρος θα αντιμετωπίσει διάφορα θέματα στο 8ήμερο ταξίδι του στην Ευρώπη, όπως την «ειδική σχέση» με τη Βρετανία, την ευρωπαϊκή ενότητα κατά της αυταρχικής δύναμης στη Ρωσία και την Κίνα και την αντιμετώπιση του Βλαντιμίρ Πούτιν για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο.

Όμως, χθες, ο Τζο Μπάιντεν είχε ένα μικρό «ατύχημα» κατά την επιβίβασή του στο αεροπλάνο, στην Αεροπορική βάση Άντριους στο Μέριλαντ, καθ’ οδόν προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Περπατώντας για το προεδρικό αεροσκάφος, ο Αμερικανός πρόεδρος συνομιλούσε με κάποιους στρατιωτικούς συνοδούς όταν έκανε μια απότομη κίνηση και έπιασε το λαιμό του. Επρόκειτο για ένα τζιτζίκι, με τα έντομα να έχουν προκαλέσει επιδρομή στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ και σε ορισμένα μεσοδυτικά κράτη τις τελευταίες εβδομάδες.

Αφού λοιπόν, έριξε μια σφαλιάρα στο λαιμό του, ο Τζο Μπάιντεν στράφηκε προς τους δημοσιογράφους και αστειεύτηκε: «Προσέξτε τα τζιτζίκια. Εμένα μου επιτέθηκε ένα». Το πρόβλημα με τα τζιτζίκια είναι τόσο έντονο, που προχθές το βράδυ, ένα αεροπλάνο που θα μετέφερε δημοσιογράφους στο Λονδίνο για την κάλυψη της επίσημης επίσκεψης του Μπάιντεν, καθυστέρησε περισσότερο από 7 ώρες επειδή μια επίθεση τζιτζικιών είχε προκαλέσει ένα μηχανικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις