Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χρήστος Μαντάς – Ιωάννινα: Δέχθηκε χτυπήματα από διαδηλωτές
ΕΛΛΑΔΑ

Χρήστος Μαντάς – Ιωάννινα: Δέχθηκε χτυπήματα από διαδηλωτές

Χρήστος Μαντάς - Ιωάννινα: Ζητούσαν την απομάκρυνση βουλευτών από τη συγκέντρωση

Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ και ομάδας αντιεξουσιαστών κατά τη συγκέντρωση εργαζομένων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου στα Ιωάννινα. Η ένταση, σύμφωνα με το epiruspost.gr ξεκίνησε όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων πρώην βουλευτές του κόμματος στο Νομό Ιωαννίνων έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης θέλοντας να διαδηλώσουν σε ξεχωριστό μπλοκ. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου απαίτησαν να αποχωρήσουν οι πρώην βουλευτές και να αποσυρθεί το πανό. Ακολούθησε ένταση και διαπληκτισμοί ενώ αρκετά χτυπήματα δέχθηκε ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαντάς.

Εξελίξεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Λίγο μετά τις 14:00 ολοκληρώθηκαν οι μεγάλες συγκεντρώσεις των συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. Μετά την ολοκλήρωση των απεργιακών συγκεντρώσεων, άνοιξαν οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου που ήταν κλειστές από το πρωί της Πέμπτης. Η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε συγκεντρωθεί από τις 10:00 στα Προπύλαια και το λόγο πήραν εκπρόσωποι σωματείων. Η διαδήλωση είχε μεγάλη συμμετοχή με χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας και να διαδηλώνουν προς τη Βουλή.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί και στη Θεσσαλονίκη με πανό και συνθήματα κατά του νομοσχεδίου, το οποίο χαρακτηρίζουν «αντεργατικό έκτρωμα» και ζητούν να μην ψηφιστεί από τη Βουλή, ενώ έπεσαν και λίγα καπνογόνα. Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα πορεία διαμαρτυρίας μελών του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης. Η πορεία των εργαζομένων ξεκίνησε από την οδό Αγίου Δημητρίου, στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στις οδούς Ιασωνίδου και Εγνατία, με τελικό προορισμό το ΥΜΑΘ. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις και σε Χανιά, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις