Αθήνα

°C

Τετάρτη

28

Ιουλίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εξοπλιστικά Ελλάδα 2021: 20 Spike NLOS από το Ισραήλ στη χώρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2021: 20 Spike NLOS από το Ισραήλ στη χώρα

Εξοπλιστικά Ελλάδα 2021: Η πρώτη παράδοση θα είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022

Τους ισραηλινούς πυραύλους που προκαλούν “εφιάλτες” στην Τουρκία παίρνει η Ελλάδα!  Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο A Haber, με τη «συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ. Πηγές που επικαλούνται οι Τούρκοι αναφέρουν πως οι πύραυλοι αυτοί, «που είναι το νέο βήμα στον αγώνα όπλων της Ελλάδας, θα αναπτυχθούν ειδικά στα νησιά απέναντι από την Τουρκία». Οι γείτονες ισχυρίζονται ότι Ελλάδα και Ισραήλ «έχουν σχηματίσει μέτωπο ενάντια στην Τουρκία. Μάλιστα το A Haber επικαλείται ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία υποστήριξαν ότι «μικρά νησιά όπως το Καστελόριζο, ακριβώς απέναντι από το Κας, είναι ιδανικά για την ανάπτυξη των ισραηλινών πυραύλων».

«Η πρώτη παράδοση των πυραύλων βάρους 70 κιλών και εμβέλειας 32 χλμ, οι οποίοι μπορούν να πυροδοτηθούν από το έδαφος, τη θάλασσα ή από επιθετικά ελικόπτερα, θα είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022», αναφέρουν οι Τούρκοι. Στο σημείο αυτό οι Τούρκοι επικαλούνται «διεθνείς συμφωνίες» με τις οποίες όπως αναφέρουν «απαγορεύεται στην Ελλάδα να οπλίζει πολλά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος», με το Καστελόριζο να «είναι ένα από αυτά».

Οι Spike NLOS είναι το πρώτο όπλο που εισέρχεται στο ελληνικό οπλοστάσιο που λειτουργεί με τις αρχές του μικρού, φθηνού, πολυχρηστικού και προσαρμοσμένου στις ελληνικές συνθήκες οπλικού συστήματος. Μπορεί να υλοποιήσει τη φιλοσοφία μάχης που ο γράφων αναφέρει ως βληματοκεντρικό πόλεμο στις μελέτες του. Μπορεί να συνεισφέρει στη μετατροπή της αρχιπελαγικής δομής του Αιγαίου σε ένα πολυπλέγμα αντιπρόσβασης και άρνησης περιοχής (A2/AD) και αυτά με σχετικά μικρό κόστος, μιας και συνδυάζεται με μικρές και φθηνές πλατφόρμες, όπως είναι τζιπάκια ή ταχύπλοα σκάφη, είχε αναφέρει  ο Δρ. Κωνσταντίνος Γρίβας σε μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος ανάλυση που είχε δημοσιεύσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 το DP για το θέμα των ισραηλινών πυραύλων Spike NLOS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις