Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

04

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψυχολόγος Καρολάιν – τι είπε: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Ψυχολόγος Καρολάιν – τι είπε: Τι κατέθεσε στη ΓΑΔΑ

Ψυχολόγος Καρολάιν - τι είπε: Η προανακριτική έρευνα της εισαγγελίας

Σε προκαταρκτική έρευνα προχώρησε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με την ψυχολόγο της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, δίπλα στο νεογέννητο παιδί της. Στο πλαίσιο της έρευνας υπό εξέταση θα τεθεί, βάσει και της δικογραφίας που έστειλαν στην εισαγγελία οι αστυνομικές αρχές, αν έχει τελεστεί από την πλευρά της Ελένης Μυλωνοπούλου ψυχολόγου – μαίας το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση καθώς και αυτό της παραβίασης επαγγελματικής εχεμύθειας. Στην κατάθεση της στο Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής που κλήθηκε ύστερα από την αμφισβήτηση της ιδιότητάς της για το ενδεχόμενο αντιποίησης αρχής, η Ε.Μ. έκανε λόγο για παρερμηνεία των μέσων ενημέρωσης που λανθασμένα της έδωσαν το τίτλο της ψυχολόγου. Η Ε.Μ. έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με δημοσιεύματα που είχαν δοθεί στην δημοσιότητα.

Δεν είναι ψυχολόγος, αλλά…

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η ίδια είπε πως έχει κέντρο θεραπευτικής ύπνωσης ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων με άδεια του επιμελητηρίου της Αθήνας και πως μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου παρείχε συμβουλές στο ζευγάρι. Η ίδια πρόσθεσε πως μετά την δολοφονία της Καρολάιν απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον σύζυγό της και από εκείνη την στιγμή και μετά είχε μόνο μια επικοινωνία μαζί του.

Τι δήλωσε η πρόεδρος Ελλήνων Ψυχολόγων

Όπως δήλωσε η πρόεδρος των Ελλήνων Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα χθες στον ΣΚΑΪ, ο σύλλογος ζήτησε από την «ψυχολόγο» να προσκομίσει το πτυχίο και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και με εξώδικο η ίδια απάντησε την Παρασκευή 4 Ιουνίου προέκυψε ότι δεν έχει τίποτε από τα δύο. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το τίτλο αυτό γιατί στην Ελλάδα ευτυχώς ο τίτλος ψυχολόγου είναι νομοθετικά κατοχυρωμένος… Δεν μπορεί κανένας να κάνει χρήση του επαγγελματικού τίτλου του ψυχολόγου εάν δεν έχει πτυχίο ψυχολογίας και άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Εμείς οφείλαμε και το κάναμε να ζητήσουμε αυτά τα δύο». Η «ψυχολόγος» δηλώνει ότι ασχολείται με την υπνοθεραπεία, που δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη μας σημείωσε η κ. Μπουκουβάλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις