Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

24

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αθηναίων: Μια δημιουργική αγκαλιά
ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Αθηναίων: Μια δημιουργική αγκαλιά

Δήμος Αθηναίων: Το σπίτι της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη μετατρέπεται σε μια δημιουργική αγκαλιά για παιδιά.

Μια δημιουργική αγκαλιά για τα παιδιά θα γίνει το σπίτι της μαρτυρικής ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στο πλαίσιο μιας ακόμη συνέργειας του Δήμου Αθηναίων και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της οργάνωσης «Αποστολή». Μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πράξης παραχώρησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπέγραψαν την συμφωνία για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού. Η νέα αυτή συνέργεια Δήμου Αθηναίων και Εκκλησίας της Ελλάδας αφορά περισσότερους από 2000 μαθητές ευάλωτων οικογενειών και οικογενειών προσφύγων. Ειδικότερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσει στην οικία της Λέλας Καραγιάννη θα μπορούν να απασχοληθούν καθημερινά περίπου 100 παιδιά δημοτικού σχολείου ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών, ερεθίσματα, ψυχαγωγία, φροντίδα και υποστήριξη.

Στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου της Αθήνας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των ευάλωτων αναφέρθηκε ο κ. Κ. Μπακογιάννης. “Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Εκκλησία έχει αποδείξει ό,τι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον άνθρωπο. Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Το καταφέρνουμε γιατί ενώνουμε δυνάμεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, κυρίως στον Αρχιεπίσκοπό μας που έχει αγκαλιάσει αυτήν την συνεργασία”. Μιλώντας για το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης είπε ότι θα είναι μια ανοιχτή πόρτα για όλα τα παιδιά της πόλης και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε το χθες από το να προετοιμαστούμε για το αύριο».

 Τιμάται η μνήμη της ηρωίδας

Ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών κ. κ. Ιερώνυμος ιδιαίτερα συγκινημένος αναφέρθηκε στο σκοπό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης επισημαίνοντας πως η εκκλησία, οι φορείς της Πολιτείας και η κοινωνία πρέπει να σταθούν αρωγοί στα παιδιά και στις οικογένειες που δεν έχουν τα μέσα. «Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να αξιοποιηθεί το σπίτι της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη και να τιμηθεί η μνήμη της» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στο έργο που παρέχουν αντίστοιχα Κέντρα τα οποία λειτουργούν υπό την ομπρέλα και με την ευθύνη της Αποστολής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Κώστα Μπακογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων για την εμπιστοσύνη τους, ενώ μιλώντας για τη συνεργασία της Εκκλησίας με άλλους φορείς, υπογράμμισε πως «όταν συνεργαζόμαστε αντιμετωπίζουμε και τις μικρές και τις μεγάλες δυσκολίες». Αναφέρθηκε, επίσης, στο πρόγραμμα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης και στη σημαντική συμβολή του στην ανάπτυξη των παιδιών σχετικά με τη συμπεριφορά και την κοινωνικοποίησή τους, ενώ σχετικά με το νέο αυτό ιστορικό κτίριο που παραχώρησε ο Δήμος ευχήθηκε να παραδειγματιστούν τα παιδιά από τη ζωή της Λέλας Καραγιάννη.

 

Τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή

Στην προσφορά της «Αποστολής» σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη αναφέρθηκε στο χαιρετισμό του ο γενικός διευθυντής της “Αποστολής” κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, τονίζοντας πως «τα παιδιά δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν φυλή. Θα σταθούμε δίπλα σε όλα. Ιδιαίτερα σε όσα οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα». Στο κτίριο  θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση ψηφιακή έκθεση για τη συγκλονιστική ιστορία αντίστασης και την αυτοθυσία της Λέλας Καραγιάννη, η οποία εκτελέστηκε από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στόχος είναι και η έκθεση να αποτελέσει πόλο ιστορικής μνήμης και γνώσης για χιλιάδες μαθητές από όλη την Αθήνα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις