Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

26

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Απόδημος ελληνισμός: Νέα πρωτοβουλία σε εξέλιξη
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑ

Απόδημος ελληνισμός: Νέα πρωτοβουλία σε εξέλιξη

Απόδημος ελληνισμός: Εκστρατεία των «Προοδευτικών Αποδήμων» για την εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους.

Εκστρατεία με στόχο την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους  εγκαινιάζει μία  νέα πρωτοβουλία Ελλήνων και Ελληνίδων της Νέας Γενιάς, οι «Προοδευτικοί Απόδημοι». Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.apodimoi.org, αναφέρεται ότι πρόκειται για  μια ομάδα νέων μεταναστών της γενιάς της οικονομικής κρίσης και του Brain Drain που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Βόρειας Αμερικής.

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι «Προοδευτικοί Απόδημοι» αναφέρουν: «Μια νέα πρωτοβουλία της Νέας Γενιάς Ελληνίδων και Ελλήνων του εξωτερικού, οι “Προοδευτικοί Απόδημοι”, ξεκινά με σκοπό να ενισχύσει την προοδευτική συμμετοχή στις ερχόμενες εκλογικές διαδικασίες. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για την κοινωνία και την πατρίδα μας, καλούμαστε να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των συμπατριωτών μας για την εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Στόχος μας μια νέα, προοδευτική πλειοψηφία στην Βουλή των Ελλήνων στις επόμενες Εθνικές εκλογές.

Οι προκλήσεις της Νέας Γενιάς

Το Brain Drain και η αντιστροφή του, η οικονομική κρίση και η ανάγκη για ένα νέο βιωσιμο παραγωγικό μοντέλο υπερ του κόσμου της εργασίας, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι νέοι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί, η δημοκρατική λειτουργία του κράτους και η αξιοκρατία, η δημογραφική γήρανση, είναι μερικές από τις μεγάλες προκλήσεις για τη Νέα Γενιά και για το μέλλον της χώρας μας, που τοποθετούμε ψηλά στην ατζέντα μας. Τοποθετούμαστε απεναντι στην πολιτική των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών και του ακροδεξιού λαϊκισμού που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία επιβαρύνει το λαό της χώρας, υποθηκεύει το μέλλον μας και οξύνει τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αναζητούμε προοδευτικές, αριστερές και δημοκρατικές λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, ώστε να δημιουργηθούν οι αναγκαίες συνθήκες για την οικονομική και κοινωνική ανάταση στη χωρα και για τον επαναπατρισμό όσων αποδήμων το επιθυμούν.

Με σήμα μας τα αποδημητικά χελιδόνια, ίσως το πιο διαχρονικό και δόκιμο σύμβολο για τον απόδημο ελληνισμό, αναζητούμε τον δρόμο για την επιστροφή στην Πατρίδα, ένα δρόμο που θα τον χτίσουμε μαζί, μέσα από την επιστροφή στην αξιοπρέπεια, την αξιοκρατία, το κοινωνικό κράτος, την αειφόρο και δίκαιη ανάπτυξη.

Στις μεγάλες αυτές προκλήσεις περιμένουμε από τις προοδευτικές, αριστερές και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την ενότητα και τη δυναμική της προοδευτικής καταγραφής στο εξωτερικό. Ανούσιοι διαξιφισμοί γύρω από ήσσονος σημασίας ζητήματα και μικρο-ανταγωνισμοί δεν δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα του Απόδημου Ελληνισμού. Αντιθετα, θλίβουν και απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Ξεκινάμε την καμπάνια μας απευθύνοντας δημοκρατικό κάλεσμα σε κάθε προοδευτικό Έλληνα και Ελληνίδα εκτός των συνόρων της χώρας που επιθυμεί να συνδράμει για την διαμόρφωση μιας Νέας, Προοδευτικής Ελλάδας!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις