Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

07

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: Παραιτήθηκε για την υπόθεση με τους 40 θανάτους στην ΜΕΘ
ΕΛΛΑΔΑ

Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: Παραιτήθηκε για την υπόθεση με τους 40 θανάτους στην ΜΕΘ

Διοικητής νοσοκομείου Αγρινίου: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης

Την παραίτησή του κατέθεσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, με φόντο την αυξημένη θνησιμότητα στη ΜΕΘ. Στην επιστολή παραίτησής του, που δημοσιεύει η ΕΡΤ, ο πρώην ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, εξηγεί πως παραιτείται για “λόγους επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας”. “Λόγοι επαγγελματικής συνείδησης και αξιοπρέπειας, η οποία βάναυσα ποδοπατήθηκε από τον τηλε-κανιβαλισμό των τελευταίων ημερών, μην αποδεχόμενος την αναίτια προσπάθεια καταλογισμού ευθυνών εναντίον μου, παραιτούμαι και επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου” επεσήμανε, ειδικότερα.

Ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου, Ανδρέας Τσώλης, είχε αναφέρει στο MEGA πως το υπουργείο γνώριζε για τα ποσοστά θνητότητας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η απόδοση ευθυνών στο πρόσωπο του διοικητή δεν θα γίνει από κανέναν άλλον εκτός από το υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια που θα κάνει τους σχετικούς ελέγχους, αλλά και τη Δικαιοσύνη.

“Τα στοιχεία της νοσηλείας Covid αλλά και των ΜΕΘ Covid και οι θάνατοι δηλώνονται κάθε μέρα από υπηρεσιακούς παράγοντες όλων των νοσοκομείων της χώρας. Επομένως, εικόνα για την κατάσταση έχει και το υπουργείο Υγείας και η αρμόδια ΥΠΕ” σημείωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Αγρινίου. “Όταν συνέβαινε ένας θάνατος στη ΜΕΘ, με ενημέρωναν για τις αιτίες θανάτου του ασθενή, όπως και τα αρμόδια όργανα του νοσοκομείου και της 6η ΥΠΕ” πρόσθεσε ο κ. Τσώλης.

Κοντοζαμάνης: Αποπομπή του διοικητή νοσοκομείου Αγρινίου, αν δεν παραιτηθεί ως τη Δευτέρα

Σημειώνεται πως σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, επεσήμανε πως κλιμάκιο του Οργανισμού Διασφάλισης Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ) θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου έτσι ώστε να αξιολογήσει τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια το νοσοκομείο να κάνει μια καινούργια αρχή. “Είναι απόφαση μας να υπάρξει αλλαγή στη διοίκηση του νοσοκομείου, έχουμε ζητήσει την παραίτηση του διοικητή. Εφόσον αυτή δεν δοθεί την Δευτέρα, ο διοικητής θα παυθεί από τα καθήκοντα του” είπε, πριν ανακοινωθεί η παραίτηση.

“Θα δούμε τι έχει συμβεί θα αξιολογήσουμε την κατάσταση, αλλά το τονίζω ξανά, πρέπει να υπάρξει μια επανεκκίνηση για το νοσοκομείο Αγρινίου. Να μην σπέρνουμε τον πανικό και τον φόβο στον κόσμο. Οι συμπολίτες μας πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς διότι όλες οι μονάδες του Εθνικού Συστήματος Υγείας παρέχουν επαρκείς υπηρεσίες υγείας. Χρειάζεται μια νέα αρχή” συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις