Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άρση μέτρων νέα: Τι θα ισχύσει για εστίαση, κυκλοφορία και δεξιώσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων νέα: Τι θα ισχύσει για εστίαση, κυκλοφορία και δεξιώσεις

Άρση μέτρων νέα: Τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση και την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αναβολή για τις αποφάσεις περί μουσικής στην εστίαση, απαγόρευσης της κυκλοφορίας και δεξιώσεων που μετατίθενται στη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων την ερχόμενη εβδομάδα.  Στη σημερινή συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε στις 13:00, το ενδιαφέρον των ειδικών επικεντρώνεται στα πρωτόκολλα του τουρισμού και σε μια σειρά από τεχνικά θέματα, καλώντας  τους πολίτες να μην αψηφούν την  τήρηση των μέτρων και του κινδύνου των μεταλλάξεων. Οι αποφάσεις για μουσική, κυκλοφορία και δεξιώσεις θα παρθούν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας σύμφωνα με την ανακοίνωση από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη. Η ίδια μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 είπε:

“Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με το ωράριο κυκλοφορίας και μια ορατότητα για δραστηριότητες που θα επανακινήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο όπως είναι τα άτομα στις δεξιώσεις”. “Στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής δεν περιμένουμε κάτι σημαντικό. Η συζήτηση θα αφορά τα πρωτόκολλα του τουρισμού”, σημείωσε η κ. Πελώνη. Υπενθυμίζεται, πως κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, την Πέμπτη, η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, ανέφερε πως εκτιμά πως θα παραμείνει ως έχει μέχρι τα μέσα Ιουνίου. Δηλαδή, από τις 00:30 έως τις 05:00.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Σχετικές πληροφορίες «δείχνουν» σαν πιθανό ζήτημα στο τραπέζι την απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, στη 01:00 τη νύχτα ή στη 01:30. Κυκλοφορούν ακόμη πληροφορίες, σχετικά με το ενδεχόμενο το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας να καταργηθεί μετά τις 15 Ιουνίου. Ακόμη, το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, όμως όλα δείχνουν πως δρομολογείται για το τέλος του Ιουνίου. Εξετάζεται τέλος, και το ενδεχόμενο από τις 15 Ιουνίου και μετά οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μην χρειάζεται να υποβληθούν σε self test.

Οριζόντια ή αναλογική η αύξηση ατόμων στις δεξιώσεις

Για τις δεξιώσεις γάμων, η Επιτροπή πρόκειται να εξετάσει την πρόταση του υπουργείο Ανάπτυξης για αύξηση του αριθμού των ατόμων από τα 100 που ισχύουν σήμερα. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές αν θα προκριθεί μια οριζόντια αύξηση -ώστε από 100 τα άτομα να αυξηθούν, για παράδειγμα, σε 200- ή μια αύξηση αναλογική με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε χώρου δεξίωσης. Τέλος, σε ερώτηση αν τελικώς θα εφαρμοστούν στις εισόδους της χώρας τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου όπως τα τεστ αναπνοής ώστε να εντοπίζονται όσοι ενδεχομένως προσκομίζουν πλαστά τεστ και πιστοποιητικά εμβολιασμού, η κ. Πελώνη τόνισε ότι η χώρα έχει θέσει σε εφαρμογή το δικό της πιλοτικό πρόγραμμα αλλά και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό και αυτό που έχει σημασία είναι να διευκολύνονται και οι άνθρωποι που έρχονται στη χώρα μας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις