“Τούρκοι Δυτικής Θράκης”: Τι συνέβη με τη Μαρία Γιαννακάκη και την Ομάδα Αλήθειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Τούρκοι Δυτικής Θράκης”: Τι συνέβη με τη Μαρία Γιαννακάκη και την Ομάδα Αλήθειας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

"Τούρκοι Δυτικής Θράκης": Στο ηλεκτρονικό έγκλημα προσφύγει η Μαρία Γιαννακάκη

03.06.2021 | 19:00

Συνεχίζεται ο σάλος με την συμμετοχή της Μαρίας Γιαννακάκη σε εκδήλωση που διοργάνωνε Γάλλος ευρωβουλευτής, για τα δήθεν καταπατούμενα δικαιώματα των “Τούρκων της Δυτικής Θράκης”. Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από δήλωση- διαμαρτυρία του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη, που τόνιζε ότι “δεν προκαλεί ασφαλώς εντύπωση η παρουσία στο πάνελ των ομιλητών του Παναγιώτη Δημητρά του ανύπαρκτου πλέον ‘Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, ο οποίος πριν λίγους μήνες δεν δίστασε να μηνύσει την Ελληνική Ακτοφυλακή γιατί φυλάει τα ελληνικά σύνορα. Εντύπωση, όμως προκαλεί η παρουσία στο ίδιο πάνελ της κ. Μαρίας Γιαννακάκη, τέως βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και πρώην γενικής γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων την περίοδο 2016-2019”.

Ο κ. Κεφαλογιάννης έστειλε και επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όμως ύστερα από τις αντιδράσεις, η Μαρία Γιαννακάκη ακύρωσε τη συμμετοχή της. Η ακύρωση έγινε γνωστή με tweet του γνωστού αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή. Όπως φαίνεται, κάποιος βρέθηκε να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική αλληλογραφία της Μαρίας Γιαννακάκη, στην οποία ακυρώνει τη συμμετοχή της στην εκδήλωση, επικαλούμενη πυρετό και παρενέργειες λόγω του εμβολιασμού της και να δηλώνει πολύ λυπημένη που δεν θα μπορέσει να παραβρεθεί.

Την ακύρωση της συμμετοχής της ανακοίνωσε ο έτερος καλεσμένος στο πάνελ Παναγιώτης Δημητράς, αν και ο ίδιος απέφυγε να δημοσιοποιήσει την ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Διέψευσε η ίδια την συμμετοχή της, στη δημοσιότητα αφίσα με το όνομά της 

Η ίδια χθες διέψευδε ότι συμμετείχε στην επίμαχη εκδήλωση.

Παρόμοια ανάρτηση έκανε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Exit mobile version