Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Μαΐου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: 5 κόλπα για να το αντιμετωπίσεις φυσικά
PLUS

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: 5 κόλπα για να το αντιμετωπίσεις φυσικά

Πώς να μη μυρίζουν τα παπούτσια: Απαλλάξου από την κακοσμία με 5 πανεύκολα κόλπα

Μόλις βίωσες και εσύ αυτή την αμήχανη στιγμή που γυρνάς σπίτι, βγάζεις παπούτσια και όλοι οι υπόλοιποι απομονώνονται στα δωμάτιά τους. Όλοι μας το έχουμε περάσει και είναι απαραίτητο να γίνει σαφές, ότι η κακοσμία των ποδιών δεν οφείλεται μόνο σε κακή διαχείριση της υγιεινής από εμάς αλλά παίζει ρόλο ο τύπος δέρματος, η αυξημένη ή μη εφίδρωση, και πολύ συχνά το πόσες ώρες φοράμε τα παπούτσια και κρατάμε το πόδι μας φυλακισμένο και χωρίς να παίρνει αέρα. Αν έχει μπαλκόνι μπορείς να τα έχει όλη τη μέρα έξω (όταν δε τα φοράς εννοείται) και αυτό σε συνδυασμό με τον ήλιο κάνουν πολύ καλό στην απομάκρυνση της κακοσμίας. Πρόσεχε μόνο μην ξεθωριάσει το χρώμα του παπουτσιού. Αν πάλι είσαι από τους άτυχους που δεν έχεις ούτε ένα μικρό εξωτερικό σποτάκι να αερίσεις τα παπούτσια σου τότε θα πρέπει να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Πασπάλισε με μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα πρωταγωνιστεί σε θέματα καθαριότητας αλλά η συμβολή της και σε άλλους τομείς – αν και πολύ σημαντική- δεν έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή. Στην προκειμένη περίπτωση είναι μια από τις πιο α[αποτελεσματικές λύσεις για την κακοσμία των παπουτσιών. Πασπάλισε το εσωτερικό των παπουτσιών σου και άφησέ τα μια μέρα στην άκρη. Η σόδα  μέχρι την επόμενη μέρα θα έχει απορροφήσει τις οσμές, απλά φρόντισε πριν τα φορέσεις να την τινάξεις από μέσα. Αν το πρόβλημα συνεχιστεί, ίσως πρέπει να επαναλαμβάνεις τη διαδικασία κάθε φορά πριν τα φορέσεις.

Εσπεριδοειδή

Το τρικ με τα εσπεριδοειδή έχει εγγυημένα αποτελέσματα μιας και όλοι ξέρουμε πόσο έντονα αρώματα γεμίζει ο χώρος όταν καθαρίζουμε για παράδειγμα ένα μανταρίνι. Φαντάσου όλη αυτή την ευχάριστη μυρωδιά στα παπούτσια σου. Τι έχεις να κάνεις; Να τοποθετήσεις μερικές φλούδες από κάποιο τέτοιου είδους φρούτο στο εσωτερικό των παπουτσιών σου και να τις αφήσεις εκεί όλη νύχτα. Καμία άσχημη μυρωδιά δεν θα είναι εκεί το πρωί.

Βάλε εφημερίδες στο εσωτερικό

Σίγουρα υπάρχουν κάπου σε μια άκρη του σπιιτιού σου στιβαγμένες εφημερίδες που δεν έχουν λόγο ύπαρξης (τι εννοείς μόνο στο δικό μου γίνεται αυτό;). Όταν βγάζεις τα παπούτσια σου, πάρε μερικά φύλλα εφημερίδας, τσαλάκωσέ τα και γέμισε το εσωτερικό τους με αυτά. Το χαρτί θα απορροφήσει τις οσμές και την υγρασία. Καλό θα ήταν βέβαια να έχεις υπομονή και να φορέσεις το συγκεκριμένο ζευγάρι αφού έχει στεγνώσει καλά, αλλιώς δεν κάνουμε δουλειά.

Λεβάντα

Τι πιο μυρωδάτο από το ορόσημο της φρεσκάδας- τη λεβάντα; Αξίζει να γνωρίζουμε, πως η λεβάντα εκτός από την όμορφη μυρωδιά στα παπούτσια σου παράλληλα εμποδίζει και την ανάπτυξη των βακτηρίων. Δύο σε ένα. Τοποθέτησε, λοιπόν, λίγα φύλλα λεβάντας στα παπούτσια σου και άφησέ τα στο μπαλκόνι ούτως ώστε και με τη βοήθεια του καθαρού αέρα να κρατήσεις τα βακτήρια μακριά.

Οινόπνευμα ή βότκα

Όχι δε θα το “τσούξουμε” για να μην καταλαβαίνουμε τη μυρωδιά. Το σκέτο οινόπνευμα ή η βότκα έχουν ίδιο αποτέλεσμα για τη δουλειά που το θέλουμε. Βάλε σε ένα μπουκαλάκι σπρέι λίγο οινόπνευμα και ψέκασε τα παπούτσια σου ή πότισε με λίγη βότκα ένα πανάκι και μούσκεψε το εσωτερικό των παπουτσιών. Προσοχή! Και στις 2 περιπτώσεις μην το παρακάνεις. Άφησε τα παπούτσια όλη νύχτα έτσι και περίμενε να έχουν στεγνώσει καλά μέχρι να τα φορέσεις.

Στην κατάψυξη

Δεν πιάνει τίποτα από όλα αυτά; Πάρε δύο καθαρές σακούλες (θα ήταν ιδανικό αν έχεις από αυτές που κλείνουν αεροστεγώς) και τοποθέτησε τα παπούτσια σου μέσα σε αυτές. Έπειτα αφού τις κλείσεις καλά, βάλ’ τες στην κατάψυξη ή τον καταψύκτη σου και άφησε τα εκεί όλη νύχτα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες θα εξοντώσουν τα βακτήρια μια και καλή και θα σε απαλλάξουν από τις άσχημες μυρωδιές.

Για την καταπολέμηση της δυσοσμίας είναι σημαντικό να ψάξουμε αρχικά και την αιτία που την προκαλεί. Δεν είναι απίθανο να πρόκειται για κάποιο παθολογικό αίτιο όπως οι μύκητες για παράδειγμα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις