Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

26

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μυροφόρα Ευσταθιάδου Τουρκία: Συνεχείς ανακρίσεις, “εφιαλτικές” ώρες για Ελληνίδα ακαδημαΐκό
ΕΛΛΑΔΑ

Μυροφόρα Ευσταθιάδου Τουρκία: Συνεχείς ανακρίσεις, “εφιαλτικές” ώρες για Ελληνίδα ακαδημαΐκό

Μυροφόρα Ευσταθιάδου Τουρκία: Συνεχείς ανακρίσεις στα κρατητήρια του αεροδρομίου

Μια περιπέτεια άνευ προηγούμενου έζησε η Διδάκτωρ Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ, Μυροφόρα Ευσταθιάδου η οποία ταξίδεψε αεροπορικώς με τον έφηβο γιο της στην Τουρκία. Όπως αποκαλύπτει η ίδια μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έμεινε εγκλωβισμένη για 43 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης μαζί με το 15χρονο παιδί της, όταν οι τουρκικές Αρχές τους ανακοίνωσαν ότι είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα, με αποτέλεσμα να μείνουν για σχεδόν δύο ημέρες στα κρατητήρια του αερολιμένα. “Ήμασταν σε έναν χώρο που δεν είχε παράθυρα, δεν είχε ρολόι. Οπότε, η αναμονή και η προσμονή του επόμενου χτυπήματος της πόρτας για το τι θα συμβεί, ήταν συνεχόμενη για 43 ολόκληρες ώρες” δήλωσε η καθηγήτρια, η οποία είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν τη γειτονική χώρα.

“Κατάσχεσαν τα πράγματά μου όλα και το κινητό μου τηλέφωνο. Με κρατούσαν ανάμεσα σε φανερά παράνομους κρατούμενους. Και άλλοι βέβαια εκτελούσαν ψυχρά και βασανιστικά και εξαντλητικά θα έλεγα το γράμμα του νόμου” πρόσθεσε. Σημείωσε ότι πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και από τους δύο, ενώ η ανάκριση ήταν συνεχής. “Με ρωτούσαν τι δουλειά έχω εγώ εκεί. Αν έχω δουλέψει στην Τουρκία, που φυσικά και δεν έχω δουλέψει εκεί, αν έχω σχέση με τους Κούρδους ή τους γκιουλενιστές” συμπλήρωσε η κα. Ευσταθιάδου, η οποία πραγματοποιεί έρευνα σε θέματα λαογραφίας και γι’αυτό βρέθηκε στην Τουρκία.

“Προσπάθησαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δεν φοβήθηκα. Ήμουν ψύχραιμη για να προστατέψω το παιδί μου” ανέφερε, ενώ όπως έγινε γνωστό πριν έναν χρόνο οι τουρκικές αρχές είχαν απαγορεύσει την είσοδο και στον σύζυγό της, χωρίς να του δώσουν επαρκείς αποδείξεις. Οπως μάλιστα τονίζει, σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα. Σημειώνεται ότι η Μυροφόρα Ευσταθιάδου είναι κόρη ενός εκ των ιδρυτών του Συλλόγου “Φάρου Ποντίων Θεσσαλονίκης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις